Reportaj CNN: E una dintre cele mai frumoase femei din America, dar stie asta din povestile altora

Ultima actualizare: 25-09-2012 13:41
Connor

Connor Boss este o tanara frumoasa de 18 ani din Florida. Numele ei a intrat in istoria concursurilor de frumusete pentru ca este o femeie diferita.

In ziua in care s-a prezentat la inscrierile pentru Miss Florida, SUA, Connor parea o tanara ca oricare alta. Insa in momentul in care a inceput sa completeze formularul, organizatorii au realizat un lucru incredibil: era oarba.

Tanara este prima concurenta nevazatoare din istoria competitiilor de frumusete. Ea sufera de o afectiune genetica manifestata prin pierderea treptata a vederii.

Acum, ea nu mai distinge decat imagini neclare ale lumii din jur, iar din punct de vedere legal este considerata oarba.

“Boala imi afecteaza retina si vederea centrala. Periferic pot sa observ lucrurile. Atunci cand stau cu cineva de vorba, incerc sa privesc in jurul meu, iar persoana crede ca sunt nepoliticoasa, insa nu pot sa o privesc pentru ca nu o vad”, marturiseste Connor.

Connor nu isi mai poate vedea nici propriul chip, in oglinda.

Ea a ocupat locul IV la Miss Florida, iar pe parcursul competitiei a fost tratata la fel ca restul de 73 de concurente.

“Memora tot ce spuneam noi la repetitii, chiar si pasii pe care trebuia sa ii faca. Este diferita fata de toate femeile din lumea asta. Si nu ma refer doar la problema pe care o are, ci la faptul ca este o tanara minunata, care reuseste sa faca totul atat de bine”, a declarat unul dintre organizatori.

“Am invatat ca nu este important ca eu sa castig. Sunt fericita ca povestea mea e auzita si poate sa faca o schimbare in viata cuiva diagnosticat cu afectiunea mea. Daca acest lucru se intampla, atunci eu am castigat”, a marturisit tanara.

11 semne ca un copil are nevoie de ochelari de vedere

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO