Concurs national de aranjamente florale de ziua nationala a Olandei - Ziua Reginei

25-04-2013 15:26


Concurs de aranjamente florale

Peste 50 de concurenti s-au inscris in competitie pentru a-si arata maiestria in arta aranjamentelor florale si a obtine premiul cel mare la cea de-a IV-a editie a Concursului National de Aranjamente Florale.

Evenimentul este realizat anual de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, in preajma Zilei Nationale a Olandei - Ziua Reginei.

Editia din acest an a Concursului National de Aranjamente Florale marcheaza un moment de referinta in istoria Regatului tarilor de Jos, renuntarea la tron a Majestatii Sale, Regina Beatrix, si investirea noului Rege Willem-Alexander. Evenimentul a inclus sesiuni demonstrative si un atelier de lucru sustinute de maestrul olandez in arta aranjamentelor florale, Jaap Wisse.

„E o mare onoare pentru mine sa fiu prezent la acest eveniment si ma bucur ca Ambasada Regatului tarilor de Jos organizeaza aceasta competitie anual. Este un prilej unic de a impartasi pasiunea si experienta noastra in domeniul artei aranjamentelor florale. Arta olandeza a realizarii aranjamentelor florale este bazata pe o structura educativa puternica, in care se predau cursuri de design floral de mai bine de un secol, si aceasta experienta merita impartasita pasionatilor de design floral din Romania” a declarat Jaap Wisse.

Premiul cel mare a constat intr-un sejur in Olanda pentru doua persoane si, pentru a castiga aceasta competitie, concurentii au avut de realizat un aranjament centru-masa pentru o cina regala, folosind acelasi set de flori si materiale.

Juriul, format din doamna Carolien Schaap, prof. univ. dr. Ana Felicia Iliescu (Facultatea de Horticultura, Catedra de Peisagistica, USAMV), doamna Raluca Hagiu (Redactor sef, Unica), doamna Iosefina Frolu (Director Comunicare/Corporate, ING Bank) si prezidat de maestrul florist olandez Jaap Wisse, a urmarit aspecte precum echilibrul compozitiei, creativitatea si indemanarea.

Pentru a marca acest moment special in istoria Regatului Tarilor de Jos, abdicarea reginei si investirea unui nou rege, Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti a organizat, de asemenea, un alt eveniment in data de 24 aprilie, dedicat promovarii calitatii olandeze in industria alimentara - „Excelenta olandeza in domeniul branzeturilor si carnii de vitel”.

Alaturi de Excelenta Sa, domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, la eveniment au participat domnul Reinder Schaap – Consilierul pe probleme agricole din cadrul Ambasadei si faimosul bucatar-sef olandez Edgar Buhrs.

Sursa: Pro TV

Tags: olanda, flori, concurs,

VIDEO PROTVPLUS.RO