Concertele anului 2014. Lista cu artistii si formatiile care vor canta in Romania

02-01-2014 19:58


Suntem cu totii la startul unui an nou care se anunta plin de evenimente muzicale. In 2014, Bucurestiul va fi gazda multor trupe mari care se intorc sa-si salute fanii din Romania.

Daca cei care iubesc rock-ul ar putea canta iar alaturi de idolii lor de la Rolling Stones sau Deep Purple, romanticii sunt asteptati la un spectacol marca Richard Clayderman.

La 50 de ani de la aparitia trupei, cei de la Rolling Stones pregatesc un turneu aniversar exploziv. Turneul "14 on fire tour" include si Europa, asa ca exista sanse mari ca in vara sa ajunga si in Romania. Mick Taylor, fost membru al trupei, ar putea fi invitatul special al titanilor din rock.

Ultimul turneu al lui Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts si Ronnie Wood a fost in 2007, atunci cand la Bucuresti, pe Lia Manoliu, au cantat pe o scena uriasa.

Si fanii Metalica ar putea sa-si vada idolii din nou in Capitala. Trupa americana de heavy metal pregateste un nou turneu "Request Tour" si pentru fiecare concert fanii pot vota ce piese vor sa auda.

Pentru a treia oara in Bucuresti, si Deep Purple promite un show exploziv la Sala Polivalenta. Ian Gillan si colegii lui au lansat de curand un nou album "Now What", iar pe 20 februarie romanii isi vor putea asculta idolii heavy metal.

"Now What" este al 19-lea album lansat de britanicii de la Deep Purple care promit ca la Bucuresti vor rasuna hituri ca "Perfect Strangers", "Slaves and Masters" sau "Sweet Child in Time".

Melancolicii sunt asteptati la concertul lui Peter Gabriel, pentru prima oara in Romania. Pe 8 mai, la Romexpo, artistul britanic, detinator a 6 statuete Grammy, va canta in fata a zeci de mii de spectatori. Concertul este inclus in turneul "Back to Front" .

Si trupa americana Thirty Seconds To Mars ajunge pentru prima oara la noi. Pe 4 iulie, fanele din Romania il vor vedea pe Jared Leto, solistul trupei de rock alternativ intr-un show grandios la Romexpo. Concertul face parte din turneul mondial care promoveaza cel mai recent album.

La doar un an de la ultima vizita, Richard Clayderman revine sa ne incante la Bucuresti. Pe 19 martie "Prince of Romance" asa cum este supranumit celebrul pianist, anunta un spectacol inedit la Sala Palatului. Fanii vor auzi "Ballade pour Adeline", cea mai iubita piesa a artistului francez care detine titlul oficial de "cel mai popular pianist din lume".

Pe 14 martie si trupa Lord of the Dance revine in Romania. La Sala Palatului, magicienii dansului irlandez vor purta publicul intr-o lume de poveste.

Sorin Sararu, organizator spectacol: "Va fi practic ultima posibilitatea de a vedea actualul spectacol Lord of the Dance, pentru ca din 2015 trupa va scoate un specatacol nou. Vor ajunge abia dupa 2 ani in Romania".

Vesti bune si pentru cei mici. Pentru prima data Scooby-Doo, Shaggy, Fred, Velma si Daphne, vin sa isi intalneasca fanii din Romania.

Roxana Matias, organizator spectacol: "Este o productie in premiera la noi in Romania semnata Warner Brothers. Va fi un show de teatru live. Cei de la productie vor veni cu 40 de camioane cu decoruri, tinute pentru actori".

Spectacolul este programat pe 18, 19, 20 si 21 februarie, la Sala Palatului.

VIDEO PROTVPLUS.RO