”Cats” a câştigat şase premii Zmeura de Aur pentru ”cel mai prost film”

Dată publicare: 18-03-2020 07:24
Dată actualizare: 18-03-2020 10:50


Filmul muzical ”Cats” a primit la gala premiilor Zmeura de Aur (Razzie Awards), care desemnează cele mai slabe producţii din industrie, şase trofee, inclusiv pentru categoriile ”cel mai prost film”, ”cel mai prost scenariu” şi ”cel mai prost regizor”.

Rezultatele au premiat o performanţă neplăcută pentru adaptarea pe marele ecran a spectacolului de succes "Cats", de Andrew Lloyd Webber.

Filmul, care include o distribuţie formată din staruri precum Judi Dench, Taylor Swift şi Idris Elba, care au fost costumate în animale cu ajutorul efectelor speciale, a fost ridiculizat de critică şi s-a dovedit un dezastru la box office, încasând doar 70 de milioane de dolari.

Razzies Awards sau Golden Raspberries au fost create în 1980 ca antidot la sezonul premiilor de la Hollywood.

Nominalizările au fost anunţate în februarie, cu o zi înainte de gala premiilor Oscar, cele mai importante distincţii din industria filmului.

Cele şase trofee acordate filmului "Cats" includ şi categoriile "cel mai prost actor în rol secundar" pentru James Corden şi Rebel Wilson. Tom Hooper a fost ales "cel mai prost regizor".

Parodie a premiilor Oscar

Premiile Zmeura de Aur sunt decernate în urma voturilor exprimate online de cei aproximativ 1.000 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation.

Aceste premii, înfiinţate în 1981 de John J. B. Wilson, parodiază premiile Oscar şi ironizează cele mai slabe filme, scenarii, prestaţii actoriceşti şi regizorale din industria cinematografică americană.