23:00, la Dincolo de Povestiri, pe AcasaTV. Reportaj din cladirile bantuite ale Romaniei: "Le auzim strigatele in continuare"


Ultimul update: Joi 01 Mai 2014 07:01
Data publicarii: Luni 28 Aprilie 2014 19:45
Categorie: Stiri Mondene

Luni, pe 28 aprilie, nu ratati emisiunea "Dincolo de povestiri"! Elena Lasconi continua seria reportajelor despre cladirile bantuite din Romania.

Legenda spune ca inchisoarea Doftana, din Prahova - un penitenciar din care nu se putea evada - este batuta in lung si-n lat de spiritele detinutilor torturati si ucisi aici. O sateanca spune ca strigatele lor inca ii dau fiori. "Se auzea tipand, nu ne mai bateti, nu ne mai bateti, ne e foame, ne e foame", povesteste femeia...

Pe lista se afla si o alta inchisoare din Ardeal, in prezent muzeu de speologie. Oamenii locului sunt oricum convinsi ca spiritele exista. Ar avea si motive sa se agate de prezent: trupurile pe care le-au ocupat.

"Am sapat cu tarnacopul, a iesit prima oara craniul, a cazut jos, pe urma am mai dat de doua ori, au mai picat vreo doua coaste si m-am dus si am anuntat inginerul", povesteste un muncitor care lucra la un conac vechi boieresc.

Cea mai cunoscuta cladire bantuita din Romania este tot un muzeu. Sute de oameni sunt gata sa bage mana in foc ca Muzeul Hasdeu din Campina poarta amprenta spiritului Iuliei, fiica savantului Bogdan Petriceicu Hasedeu.

Si cateva cladiri din Centrul vechi al Capitalei par legate strans de fostii locatari. De exemplu, dintr-un fost orfelinat s-ar auzi strigate infioratoare. Copii care ar fi fost ucisi acolo cer ajutor.

Mai multe povesti care iti ingheata sangele in vine, LUNI, pe 28 aprilie, la "Dincolo de povestiri", cu o jumatate de ora mai devreme ca de obicei - la ora 23:00.

Romanii pe care viata i-a invatat sa creada in miracole. Povestile celor care spun ca au fost salvati de Dumnezeu
Horoscop cu Neti si Elena: Cum se aranjeaza astrele de 1 Mai
VIDEO PROTVPLUS.RO