Cum a rezolvat o firma romaneasca un cosmar actual. Aplicatiile personalizate te scapa de birocratie

Ultima actualizare: 09-12-2013 06:48

In fiecare an, zeci de mii de romani se lovesc de birocratie si isi petrec prea mult timp ingropati intre hartii, intr-un sistem uneori prea generalist pentru problemele punctuale ale oamenilor.

La toate aceste probleme insa, o companie romaneasca a reusit sa gaseasca o rezolvare prin aplicatii personalizate.

Ti-ai imaginat vreodata ce se intampla cu hartia pe care ai depus-o pentru dosarul tau de credit, abonamentul de mobil sau autorizatia de contructie? RO Planet este raspunsul suta la suta romanesc, care ajuta companiile sa se descurce in hatisul birocratic. Aplicatiile personalizate pe care le dezvolta monitorizeaza si inlesnesc traseul documentelor.

Cum a inceput aventura RO Planet

"RO Planet este o companie IT fondata in 1998 la Cluj. Dezvoltam solutii informatice pentru banci, companii de telecomunicatii si in principiu orice companie care lucreaza cu un volum foarte mare de documente. Suntem printre primele firme romanesti care s-a dezvoltat foarte mult dincolo de granitele Europei, fiind astazi prezenti pe 3 continente alaturi de clientii nostri", spun reprezentantii companiei.

RO PLANET are 15 ani vechime in piata. Practic, firma creaza cate o aplicatie personalizata pentru fiecare client. Si ca sa-i inteleaga cat mai bine nevoia, se deplaseaza la sediul acestuia. "Specialistii" RO PLANET petrec zile intregi acasa la partener, chiar daca asta e in Italia, Spania ori Emiratele Arabe.

Cum functioneaza sistemul personalizat dezvoltat de RO Planet

Partea de baza a solutiilor oferite de firma romaneasca sta in EMC Captiva Intelligent Capture. Mai pe intelesul tuturor, sistemul prevede ca toate informatiile de pe hartie sa fie captate, clasificate, extrase, validate si livrate intr-un mod inteligent astfel incat sa ajute fiecare client in functiile de nevoile acestuia.

Comunicarea, esentiala la nivel global

"Pentru noi este important sa avem acoperire de telefonie si date in toate zonele in care suntem prezenti. Colaboram cu Vodafone (pe atunci Connex) inca din 1998, de la infiintare. Anul acesta am deschis doua noi birouri in Varsovia si Cairo, iar in 2014 urmeaza inca unul in Dubai. Avem deci nevoie de un partener pe care sa ne putem baza si care sa ne sustina expansiunea in toate aceste tari prin servicii de date si voce in roaming", spun cei de la RO Planet.

Povestile de succes ale romanilor sunt pe www.romaniiauinitiativa.ro. Vodafone este mandru ca le sustine si le face cunoscute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO