Stiri

Sebastian Buhai

Evaluarea unuia dintre cei mai importanţi economişti români: "Suntem pe la jumătatea Africii"

Sebastian Buhai, cercetător în economie la Institutul de Cercetari Sociale Stockholm (The Swedish Institute for Social Research- SOFI), a discutat cu Cosmin Savu despre problemele României.

Data publicarii: Joi 19 Aprilie 2018 15:06


vama Giurgiu

Rareş Năstase: Sunetul maşinilor care dau în gropi şi se zgârie prin şleauri e de neuitat

Râd de noi grecii. Şi turcii, şi bulgarii. Ei ajung prin vama de la Giurgiu si, implicit, pe acest drum. Este una din porţile de intrare în România. E cartea noastră de vizită. Aşa se prezintă un stat membru al UE în faţa străinilor.

Data publicarii: Joi 29 Martie 2018 15:20


Interviu Paul Angelescu - Sebastian Lelio

Sebastian Lelio, câștigător al premiului Oscar: „Ne uităm cu mare admiraţie la cinematografia românească”

Într-un interviu acordat în 2017 pentru Știrile ProTV, Sebastian Lelio, câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, lăuda regizorii români.

Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018 17:24


metrou Tokyo

Rareş Năstase, despre diferenţele dintre staţiile de metrou de la noi şi cele din Tokyo. FOTO

Se pune acum şi la noi problema unor măsuri de protecţie la metrou. O tânără a murit, după ce o femeie a împins-o pe șine, fiind ulterior călcată de tren, în staţia Dristor 1, din Capitală.

Data publicarii: Joi 14 Decembrie 2017 14:54


Victor Mihai Iliescu

”Regele Mihai, un far care a luminat în întunericul în care am trăit”

1992. Un adolescent lipeşte pe uşa dulapului din cameră poze cu idolii săi de la acea vreme. Printre ei sunt Ludwig van Beethoven şi Andres Segovia, Tom Waits, Chopin şi Napoleon. În centru două poze cu Regele Mihai.

Data publicarii: Miercuri 13 Decembrie 2017 20:07


Alex Dima, Romania te iubesc

Alex Dima, despre România de azi: "În ce ţară trăim? Suntem asemeni unui animal care aleargă după o lumină proiectată haotic"

Am filmat în această dimineaţă părinţii unor copii loviţi de boli crunte. Enorm de multă suferinţă adunată într-o încăpere, poveşti care te incremenesc pur şi simplu.

Data publicarii: Vineri 08 Decembrie 2017 16:48


MagicHome

MagicHome - un reportaj cutremurător la România, te iubesc!

Duminică, la România, te iubesc!, Alex Dima aduce în prim-plan povestea MagicHome, campania care a atins sufletele multor oameni pentru ajutorarea părinților ce locuiesc pe un scaun de spital la căpătăiul copiilor bolnavi de cancer.

Data publicarii: Vineri 24 Noiembrie 2017 12:22


Comme de Cherisey

Restaurantele din România, testate în premieră de un ghid culinar internaţional

Anul acesta, restaurantele din România vor fi testate în premieră de un ghid culinar internaţional. Şase inspectori români vor fi, mai întâi, pregătiţi de experţi din străinătate.

Data publicarii: Marti 14 Noiembrie 2017 13:40


Castelul Banffy

Cum a ajuns Versailles-ul Transilvaniei pe harta turistică a Europei. Castelul Banffy, gazdă pentru TIFF şi Electric Castle

Nicolas Salnikoff Banffy este nepotul moştenitoarei Castelului Banffy. Moşia deţinută în trecut de Miklos Banffy, fost ministru de externe al Ungariei, este considerată Versailles-ul Transilvaniei.

Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 19:40


cluj

Povestea inginerilor şi IT-iştilor care în timpul festivalurilor se transformă în şoferi pentru vedete internaţionale

Sunt printre primii români care au contact cu superstarurile internaţionale care ajung în România la festivaluri. Este vorba de un grup de şoferi din Cluj. Corespondentul Paul Angelescu a stat de vorba cu ei.

Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 17:26


Florian Colceag

Cât de pregătiţi sunt elevii români în şcoală pentru o meserie de viitor? Interviu exclusiv cu "antrenorul român de genii"

Când îţi dai seama că un copil are o înclinaţie către o meserie şi nu spre studiu intens? De ce alte popoare sunt mult mai determinate să lucreze în echipa? Cum influenţează învăţământul primar şi gimnazial soarta copiilor României?

Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 16:42


Dunare, Calafat, turisti, investitii, bani

Bani cheltuiţi fara niciun rost si o industrie intreagă distrusă. Porturile de pe Dunare, imaginea dezinteresului total

UN FLUVIU DE PROSTIE - II! Bani cheltuiţi fara niciun rost, o industrie intreaga distrusă si uitata, angajaţi plătiţi de stat ca să stea. Intalnim în multe din porturile noastre la Dunăre aceste situatii, pustiu acolo unde este atat de mult de dezvoltat.

Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 14:15


Dunare

Romania arunca bani, oportunitati si timp pretios pe apa Dunarii. Lectia primita de la sarbi

UN FLUVIU DE PROSTIE - PARTEA I! Facem o calatorie onesta cu noi insine pe o veritabila autostrada pe apa, care se opreste la intrarea in tara noastra.

Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 14:14


Dunare

Comoara ascunsă de pe Dunăre, ignorată de autorități. UE a vrut să ne dea bani s-o salvăm

UN FLUVIU DE PROSTIE - III. Avem un miliard de euro la dispozitie, din fonduri europene, pentru transportul naval. Avem si planuri ca sa facem din Dunare o adevarata autostrada pe apa. Asta sustin mai marii din Ministerul Transporturilor.

Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2017 00:00