17 perchezitii la Borsa, in cazul utilajelor grele furate din Franta

Dată publicare: 08-12-2010 00:00
Dată actualizare: 16-10-2012 16:24


Un numar de 17 perchezitii au loc, miercuri dimineata, in localitatea Borsa, din judetul Maramures, in cazul utilajelor grele furate din Franta de catre localnici din Borsa.

Potrivit unor surse din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, la perchezitii participa politisti de frontiera si din cadrul BCCO, verificarile avand loc la solicitarea unei comisii rogatorii ceruta de autoritatile franceze, care au in derulare o ancheta paralela in cazul utilajelor grele furate de catre borseni din Franta, noteaza Mediafax.

Conform surselor citate, perchezitiile de miercuri dimineata de la Borsa vizeaza gasirea de acte si alte probe privind utilajele furate din Franta.

La mijlocul anului trecut, zeci de persoane au fost duse pentru audieri la sediile teritoriale ale DIICOT din cinci judete - Cluj, Valcea, Maramures, Timis si Arad - unde au avut loc ample descinderi care au vizat traficul cu utilaje grele furate din strainatate de catre membrii unei retele formate, in principal, din cetateni romani. Majoritatea presupusilor membri ai retelei erau din localitatile maramuresene Viseu, Borsa si Moisei.

Utilajele erau declarate furate de catre proprietarii din strainatate dupa ce erau aduse in Romania, astfel ca acestia incasau asigurarea pentru ele. Un alt mod de operare al retelei presupunea introducerea utilajelor in Romania dupa ce erau modificate seriile de sasiu si de caroserie ale acestora. Imediat ce erau introduse in tara, utilajele erau ascunse intr-o padure din apropierea localitatii Borsa, iar apoi erau vandute sau inchiriate.

 

 

Tags: perchezitii,


VIDEO PROTVPLUS.RO