Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Tânăr pe trotinetă, filmat când merge cu peste 100 km/h. A încercat să depășească o mașină

În timp ce multe țări din Europa, printre care și România, au început să reglementeze trotinetele electrice, pe piață apar modele tot mai puternice, iar tinerii le văd ca pe un mod de distracție, fără să țină cont de riscuri.

Asta se întâmplă și în Spania, unde un tânăr a fost surprins în timp ce mergea cu o trotinetă cu viteza de 100 de km/h. Imaginile filmate de un șofer, uimit de ceea ce vede, au ajuns virale pe internet, relatează Il Messaggero.

Din filmare se vede cum șoferul accelerează de la mai puțin de 90 de km/h la peste 100 de km/h și tot nu reușește să ajungă trotineta. Ba chiar încearcă să depășească și o mașină pe care o ajunge din urmă și care pare să circule destul de repede.

Toate acestea se întâmplau pe o porțiune de drum din afara localității, însă unde exista o restricție de viteză de 60 de km/h.

În România, numărul accidentelor în care sunt implicate trotinete electrice a crescut în ultima vreme. Doar în București de la începutul anului o persoană și-a pierdut viața și peste o sută au fost rănite în accidente cu astfel de mijloace de transport.

În aproape fiecare zi poliţiştii sunt chemaţi la astfel de accidente în care sunt implicate biciclete şi trotinete. Recent, un bărbat de 71 de ani din Buzău a murit după ce a fost lovit de o trotinetă, a căzut şi s-a lovit la cap.

Şi în Bucureşti, un bărbat şi-a pierdut viaţa în aceleaşi condiţii. De la începutul anului, s-au înregistrat 100 de astfel de accidente.

Poliţiştii spun că, deşi sunt obligaţi să poarte cască, adolescenţii cu vârstă de până în 16 ani ignoră aceste reguli. Tot ei, dar şi oameni în toată firea, taie intersecţiile pe unde apucă, merg pe trotuare acolo unde nu au voie, sau fac slalom printre maşini.

Toată lumea încearcă să-şi facă loc cumva, că nici nu ai pe unde să circuli. Câţiva dintre ei au fost miercuri amendaţi sau avertizaţi. Ordonanţa care reglementează circulaţia acestor vehicule pe drumurile publice a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an.

Cu trotineta, de pildă, puteţi merge doar pe drumurile unde viteza legală nu este mai mare de 50 de kilometri pe oră. Iar pe trotuar, aveţi voie doar acolo unde sunt piste special amenajate pentru biciclete. De asemenea, pe aceeaşi trotinetă nu au voie două persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult