Sorin Blejnar, prima reacție după ce a fost condamnat: ”Mi-au respins toate probele”

07-05-2019 13:56

5 ani de închisoare cu executare. Aceasta este sentinţa în cazul lui Sorin Blejnar, fostul şef al fiscului. Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat de trafic de influenţă.

În urmă cu 7 ani, Blejnar ar fi luat peste 12 milioane de lei șpagă pentru ca o firmă din domeniul IT să câştige un contract cu ANAF. Înainte să ajungă în spatele gratiilor, Blejnar a afirmat că este ''nedrept'' ce i se întâmplă.

Sorin Blejnar a primit vestea condamnării acasă, unde imediat după pronunţarea sentinţei au început să apară diverşi prieteni, inclusiv fostul şef al vămilor Viorel Comăniță.

Sorin Blejnar abia scăpase de un alt dosar greu. Fusese achitat de instanţă supremă după ce Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase la 5 închisoare în afacerea Motorina.

Aceeaşi instanţă îl trimite însă acum după gratii pentru că împreună cu un subaltern din Agenţia naţională de administrare fiscală ar fi primit 20 de procente din valoarea unui contract de modernizare a reţelei IT a Fiscului. Peste 12 milioane de lei ar fi șpaga luată de Blejnar.

Blejnar, căruia judecătorii i-au redus condamnarea iniţială cu un an, susţine că a fost condamnat pe nedrept după o anchetă făcută de controversatul procuror Mircea Negulescu, supranumit Portocală, de la DNA Ploieşti.

”E un dosar facut de celebrul Portocală și de Onea. Mi-au respins toate probele și m-au condamnat la 5 ani de închisoare în mod nemeritat. Asta este, suntem bărbați și o să o ducem și în închisoare”, a spus Sorin Blejnar pentru Știrile Pro TV.

Condamnarea la închisoare cu executare nu este însă singura problemă pentru Blejnar. CAB a confirmat dispoziţia de a i se confiscă cele 12.5 milioane de lei pe care le-ar fi primis ca să îşi traficheze influența. Până la finalizarea procedurii proprietăţile lui Blejnar rămân sub sechestru.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO