Deputatul PSD care se plânge că a fost amenințat a votat modificările la Codul Penal

23-12-2018 15:58


Petre Florin Manole, parlamentar PSD, s-a plâns pe contul de Facebook că a fost amenințat în secția de poliție. Cu câteva luni în urma, vota modificările la Codul Penal, criticate de toate instituțiile din Europa.

Sâmbătă, pe contul personal de Facebook, deputatul PSD Petre Florin Manole a scris cum a fost amenințat de trei indivizi în secția de poliție. Mai mult de atât, cei trei i-ar fi adresat vorbe grele chiar și de față cu agenții.

În fața acestor fapte, Petre Florin Manole se întreabă: ”E normal să te temi pentru siguranța ta ÎN secția de poliție?” și afirmă că ”Încrederea cetățeanului în instituții este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii amenințat în secția de poliție”.

Cu câteva luni în urmă, deputatul PSD vota modificarea Codului Penal, care a fost adoptat cu doar trei voturi peste numărul necesar de 165.

Modificările au fost criticate dur de toată Europa, și nu numai, care a amenințat chiar cu măsuri împotriva României. Exemple:

New York Times: România slăbeşte legislaţia privind abuzul în serviciu, în doar 3 zile

Fostul șef al CCR: Nu era nevoie de modificarea codurilor. Parcă au avut ordin să adopte legile acestea

Modificările Codului Penal ar încălca Constituţia şi chiar convenţiile ONU, spune Parchetul General

- Opoziție: ”Efectele vor fi devastatoare”

- Comisia Europeană: ”Nu vom ezita să luăm măsuri

În final, modificările au fost desființate chiar și de Curtea Constituțională, care a declarat noul Cod Penal parțial neconstituțional.

La postarea de pe Facebook, deputatul PSD Petre Florin Manole a fost ironizat de internauți:

Domnule Deputat, mi-e așa o milă de dumneavoastră și ruda dumneavoastră. Vă dați deama cum ar fi fost ca nici înregistrările video să nu fi existat?

Apropo, care a fost atitudinea dvs. față de cazul de la Alba Iulia? Ce părere aveți de faptul că un protestatar este amendat cu 2000 de lei pentru că a participat la un protest spontan doar pentru că este „celebru”? Și, parcă susțineați că jandarmeria a acționat legitim pe 10 august, nu-i așa?

Vedeți ce gust de acid are abuzul? Ceea ce simțiți dvs, noi simțim zi de zi, cu fiecare măsură luată de partidul din care faceți parte!”, a scris un internaut, la postare.

Secția 1? Cred că acesta este modul lor de operare.
Pe de altă parte, nu vă plâng de milă. Ați votat masacrarea codurilor penale și eliberarea infractorilor.

Este doar o chestiune de timp până ce PSD va fi desființat, ca grup infracțional organizat”, a mai scris un alt comentator.

Mesajul postat de parlamentar:

VIDEO PROTVPLUS.RO