Avocatul Poporului explică pe 10 pagini de ce nu sesizează CCR pentru o lege din justiție


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Noiembrie 2018 12:44
Categorie: Stiri Justitie
Victor Ciorbea

Avocatul Poporului a dat Forumului Judecătorilor un răspuns de 10 pagini în care a explicat de ce nu a vrut să sesizeze Curtea Constituțională pentru dispozițiile din legea privind organizarea judiciară.

Astfel, Asociația Forumul Judecătorilor din România a sesizat Curtea Constituțională ”asupra mai multor argumente care vizează neconstituționalitatea unor dispoziții din Legea nr. 207/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, în raport de mai multe prevederi din Constituție”.

Răspunsul Avocatului Poporului, care se întinde pe 10 pagini, concluzionează că ”nu se impune sesizarea Curții Constituționale”.

Având în vedere aspectele prezentate, considerăm că nu se impune sesizarea Curții Constituțională, însă rămâne în atenția instituției Avocatul Poporului problema evidențiată de dumneavoastră în legătură cu prevederile art. I pct.3 din Legea 207/2018, prin care se introduce alin. (3) la art. 7 din Legea nr. 304/2004, potrivit cărora ”(3) Configurația sălii de judecată trebuie să reflecte principiul egalității de arme în ceea ce privește așezarea judecătorului, procurorului și avocaților” - se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Răspunsul complet poate fi consultat aici.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO