George Buhnici la IFA Berlin: Iata ultimele noutati din tehnologie

×
Codul embed a fost copiat

stirileprotv.roSite-urile Stirileprotv.ro si Yoda.ro te tin conectat la cel mai important eveniment tehnologic al momentului, IFA Berlin.

George Buhnici este prezent in aceste zile la IFA Berlin, de unde transmite LIVE pentru Stirile ProTV, dar si prin intermediul paginii sale de Twitter ultimele imagini si informatii cu cele mai noi lansari de gadgeturi marca Asus, Samsung, Sony si alte branduri din IT.

Daca LG anunta Optimus L9, un smartphone cu ecran mare si procesor performant, Samsung pregateste o camera foto "GALAXY S III", iar HTC vine cu modelul Proto. Si Samsung promite o noutate la IFA Berlin, prima tableta cu Windows 8.

Nu se stie inca ce specificatii va avea noua tableta, insa este de asteptat sa fie echipata cu noul chip Samsung Exynos 5 Dual, realizat cu tehnologia de 32 nm, ce integreaza un procesor dual-core ARM Cortex A-15 cu frecventa de 1,7 GHz. Anuntul a fost facut de coreeni in urma cu trei saptamani si toata lumea IT-ului asteapta acum sa vada produsul final.

Cele mai noi aparitii de la IFA Berlin vor fi prezentate pe larg si pe site-ul www.YODA.ro

Citește și
Samsung III
Samsung pregateste o camera foto "GALAXY S III"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

GEORGE BUHNICI LIVE DE LA IFA BERLIN:

Un televizor care poate fi controlat din ochi, fara ajutorul unei telecomenzi, a fost prezentat la cea de-a 52-a editie a IFA (Internationale Funkausstellung) Berlin, cea mai mare expozitie de electronice de consum din Europa, care se desfasoara intre 31 august si 5 septembrie.

Gaze TV, prezentat la targ de compania chineza Haier, utilizeaza o tehnologie dezvoltata de Tobii, o firma suedeza care deja a lansat pe piata o tehnologie similara pentru controlarea din ochi a computerelor. Utilizatorii controleaza monitorul uitandu-se intens in partea superioara sau inferioara a acestuia, pentru a activa o interfata speciala. Utilizatorul poate modifica volumul sonor, schimba canale sau alte functii doar uitandu-se la anumite simboluri prezente pe ecran.

Tehnologia se afla inca la stadiul de prototip si mai are nevoie de imbunatatiri, dar are potential de a deveni o alternativa pentru telecomanda. in lume mai exista televizoare inteligente, care pot fi controlate prin miscari ale mainilor sau cu ajutorul vocii, dar aceste tehnologii sunt perfectibile. in ceea ce priveste tehnologia dezvoltata de Tobii, aceasta nu este integrata in televizor, ci consta intr-un senzor care este plasat intre privitor si monitor si care urmareste miscarile ochilor. Analizand intensitatea privirii si clipirile, senzorul ofera utilizatorului posibilitatea sa navigheze prin meniu si prin optiunile televizorului.

Dispozitivul este calibrat pentru fiecare utilizator, insa actiunile sale pot fi incorecte daca acesta poarta ochelari. Initial, Tobii a dezvoltat tehnologia pentru a ajuta persoanele cu dizabilitati sa-si foloseasca computerele. Acelasi tip de tehnologie poate fi utilizat, de exemplu, pentru controlarea automobilelor, in blocurile operatorii din spitale si in jocuri video.

Reprezentantii Tobii spun ca spera ca primele produse bazate pe aceasta tehnologie sa fie disponibile pe piata din 2013.

JOI - ora 19:00 Da o cautare pe net cu vocea ta. Google TV de la LG cu recunoastere vocala. Un Android modificat pentru televizoare.

ora 15:00 Iata primul smartphone ZTE cu platforma Intel lansat la IFA Berlin. George Buhnici: "Asadar, performanta vine la preturi mici."

ora 12:00 Credeati ca doar romanii fac tablete accesibile? George Buhnici ne prezinta LIVE de la IFA Berlin Lenovo IDEATAB A2107A - 1024/600 pix

MIERCURI - ora 17:49: George Buhnici ne prezinta Xperia J de la Sony, un smartphone de top din zona accesibila, Sony Xperia V, rezistent la apa, Sony Vaio Duo11, un laptop cu ecran tactic si Windows 8 si Sony NEX 5R, camera foto care suporta aplicatii dedicate.

ora 17:37: Sony lanseaza un smartphone de 4.6'', numit Xperia T. George Buhnici este prezent la lansare.

ora 16:50 Asa arata Asus Taichi, un laptop cu doua ecrane. Are 4 setari pentru cele doua ecrane care functioneaza in paralel.

 

ora 16:30: Ati vazut cum arata primele tablete Windows8, Asus Vivo Tab si Vivo Tab RT?

 

ora 16:00: Iata primul laptop cu ecran detasabil Asus Transformer Book 

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
LG anunta Optimus L9, un smartphone cu ecran mare si procesor performant
LG anunta Optimus L9, un smartphone cu ecran mare si procesor performant

Dupa modelele Optimus L3, L5 si L7, coreenii extind seria L-Style cu noul smartphone Optimus L9. Noul model va fi prezentat in cadrul targului de tehnologie IFA 2012.

Samsung pregateste o camera foto
Samsung pregateste o camera foto "GALAXY S III"

Cum ar arata o camera foto care sa integreze si o serie din facilitatile de pe celebrul smartphone GALAXY S III? O sursa a site-ului GSM Arena sustine ca a vazut un astfel de gadget.

Samsung aduce la Berlin prima tableta cu Windows 8. FOTO
Samsung aduce la Berlin prima tableta cu Windows 8. FOTO

Samsung anunta prima tableta cu Windows 8, ce va fi prezentata cu ocazia targului de tehnologie IFA 2012. Producatorul coreean a publicat prima fotografie cu o tableta ce are instalat Windows 8 RT, versiunea pentru dispozitive mobile cu procesoare ARM.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.