Vrei o vacanta ieftina in strainatate? Invata sa calatoresti cu cap

Vacanta

Ai facut un credit pentru vacanta din strainatate? Ai platit prea mult pentru servicii care au lasat de dorit? Invata sa iti planifici singur o vacanta in strainatate, pe cont propriu, fara ajutorul unei agentii sau al unui prieten.

Daca tot vrei sa fii turist in afara, atunci invata de la cei mai buni. Britanicii au avut un imperiu peste care nu mai apunea soarele niciodata. Asa ca stiu care sunt cele mai bune destinatii de vacanta, mai ales cand vine vorba sa se plimbe in toata lumea. De la drumetiile pe munte si pana la orele petrecute pe caiac, sub soarele torid din insulele grecesti, le-au facut pe toate. Asa ca e bine sa iti planifici cateva vacante in functie de modelul pe care il au britanicii.

Prima oara trebuie sa gasesti o sursa de informatii. Cum nu toti englezii au salarii care sa le permita hoteluri de 4 sau 5 stele, unii aleg sa mearga in strainatate si sa se cazeze la vile in care ei gatesc. Nu inseamna ca nu mai ai parte de lux. Exista si castele, vile si apartamente care pot fi inchiriate la preturi mult mai mici decat cele practicate de hoteluri sau de agentiile de turism.

In primul rand dispar toate comisioanele de rezervare prin diverse agentii de turism, asa ca pretul e mai mic din start. In functie de numarul de persoane care ocupa o camera, in functie de perioada de timp petrecuta la vila, de dotarile pe care aceasta le are (piscina, gratar, internet, tv etc) pretul scade in continuare. Capacitatea de a negocia este si ea foarte importanta: mentionarea crizei economice iti poate aduce un nou discount. Cele mai bune oferte pentru vile, case, apartamente si diverse alte posibilitati de cazare pot fi gasite pe siteurile www.holiday-rentals.co.uk si www.holidaylettings.co.uk

Alege locurile mai putin umblate. O alta lectie de invatat este ca o destinatie de top este extrem de scumpa, dar costurile pot fi scazute. Este cazul Frantei. Cine vrea sa isi faca vacanta in celebra Provence va scoate o suma serioasa din conturi pentru a o achita. Nu este cazul sa mai faci mofturi pe criza, asa ca alege o destinatie mai putin frecventata, mai putin promovata, dar care iti poate oferi aproximativ aceleasi saisfactii. Languedoc este echivalentul mult mai ieftin. Diferentele pot fi de cateva sute de euro. Evita destinatiile extrem de bine promovate, despre care toata lumea a auzit. Desi e ingramadeala in Palma de Majorca, poti gasi cazare mult mai ieftina in Galicia. Inainte de a vedea cu ochii tai diferentele, la fata locului, alege sa intri pe www.vintagetravel.co.uk si sa afli detaliile unei astfel de vacante. Diferenta de 500-700 de euro la cazare te va convinge sa legi vilele cohete din Galicia in locul celor din Majorca.

Citește și
litoral
Romanii nu merg la all-inclusive decat in strainatate
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Inchiriaza direct de la proprietari, dar fii atent la perioada in care vei ajunge la destinatie. Chiar daca obtii un pret bun la cazare, e posibil sa pierzi la pretul calatoriei. Cand iti cumperi biletele de avion, evita plecarea din weekend, cand preturile sunt mai mari. Incearca sa iti cumperi bilete mult inainte de vacanta, asa vei avea parte de un discount generos.

Umple casa de prieteni. Mare parte din cei care inchiriaza camere si case in tarile de afara au proprietati mari, in care incap lejer 10-12 sau mai multe persoane. Poti sa stai chiar o saptamana intr-un castel de pe Valea Loirei cu un pret decent daca ai o gasca de 40 sau 50 de prieteni cu tine. In momentul in care aduci clienti care sa umple tot palatul, e clar ca vei avea un discount. Vezi detalii pe siteul www.gascony-secret.com

Alege sa stai la o vila care are o piscina comuna. Multe astfel de case de vacanta din Italia nu au propria piscina, ci o impart cu alte cateva din vecinatate. E adevarat ca nu te bucuri de intimitate, dar poti sa iti faci prieteni mai repede si... mai scutesti ceva bani. Pentru detalii intra pe www.cottagestocastles.com

Fidelitatea este o calitate apreciata de toata lumea si nu doar in relatiile intime. Vrei sa castigi la pret? Atunci stai de vorba cu proprietarul. Daca ti-a placut la el, daca mai are alte locuri de inchiriat, daca vrei sa revii... iti poti negocia de anul acesta si tariful pentru anul viitor. Daca o sa mai aduci clienti, e clar ca vei avea un pret mai bun.

Nu te grabi sa achiti avansul pentru o vacanta de acest gen. Nu toti suntem facuti sa devenim turisti pe cont propriu. Inainte de a scoate banii din buzunar, compara pretul pe care l-ai obtinut cu preturile de la agentii. Daca iesi in castig, continua si distreaza-te in vacanta. Daca nu... e cazul sa te duci la un agent si sa il lasi pe el sa se ocupe de vacanta ta.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Robin Hood ridica turismul din Nottingham
Robin Hood ridica turismul din Nottingham

Russel Crowe a devenit cea mai buna reclama pentru tinutul Nottingham din Marea Britanie. Dupa lansarea noului film Robin Hood, autoritatile din oras se asteapta la o adevarata explozie de turisti.

Romanii nu merg la all-inclusive decat in strainatate
Romanii nu merg la all-inclusive decat in strainatate

Sau cel putin la concluzia asta au ajuns hotelierii de pe litoralul nostru, care au renuntat rand pe rand la pachetele cu mancare si bautura la discretie.

Cetatea Neamtului: o investitie de vacanta de 3 milioane de euro
Cetatea Neamtului: o investitie de vacanta de 3 milioane de euro

Cetatea Neamtului, pe care o investitie de 3 milioane de euro a transformat-o intr-o atractie turistica de anvergura e o super-destinatie de vacanta.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.