Vot versus distractie la munte: scor egal!

06-12-2009 00:00


A fost aproape egalitate intre vot si distractie la munte. Cu un usor avantaj, ce-i drept, pentru situatia din urma. Fie pe culmi, pe zapada, la poalele muntelui, cu vin fiert sau in piscine, turistii au pus relaxarea pe primul loc.


In sectiile speciale de vot din gari au fost cozi modeste. Totusi, la sectia speciala de votare din Gara Brasov au venit mai multi turisti decat acum doua saptamani. Daca in turul intai au votat 1.000 de oameni toata ziua, duminica pana la ora 16.00 trecusera pe la urne aproape 900.

Au fost si momente tensionate, in jurul pranzului, cand votarea a fost intrerupta din cauza unei pene de curent. Pentru ca nu exista incalzire, membrii sectiei au adus cateva calorifere electrice si din aceasta cauza se pare ca s-a produs un scurtcircuit...

... care n-a fost insa si la distractie: un numar mult mai mare de turisti au preferat sa faca excursii ori sa se balaceasca in piscine.

Doamnele au primit cadou de Mos Nicolae ore intregi de relaxare si rasfat. Ca au fost la masaj, aqua-gym ori sauna, turistii au fost incantati si spun ca vor tine minte weekendul cand au votat cu relaxarea.

Altii s-au jucat pe culmi de munte, intr-un decor de vis. Au admirat si un fenomen foarte rar, numit "marea de nori".

Peste 5.000 de turisti au fost in acest weekend pe Valea Prahovei. Oficialii estimeaza ca mai putin de un sfert si-au facut timp sa si voteze.

VIDEO PROTVPLUS.RO