Vise 3D: o statiune ca-n basme, cu 120 de km de partie, din Sacele in Azuga


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 16:49
Data publicarii: Sambata 05 Martie 2011 10:26
Categorie: Stiri Turism

O statiune gigantica, cea mai mare din sud-estul Europei, va detrona Poiana Brasov in preferintele turistilor. De la Sacele si pana la Azuga, vor fi 120 de kilometri de partie si 12 instalatii pe cablu, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe ora.

Toate acestea exista numai un proiect 3D. Autoritatile locale jura totusi ca intr-un an si jumatate incepe santierul.

Cum a ajuns primarul din Sacele sa viseze atat de departe? Imediat ce-a vazut proiectul pe calculator: 22 de partii, cu telescaune, teleschiuri si gondole vor brazda Muntele Cailor. Statiunea va acoperi 420 de hectare, de trei ori mai mult decat Poiana Brasov, cea mai mare in prezent. Hotelurile, pensiunile si cabane vor putea gazdui 5.000 de turisti.

Optimist este si edilul Brasovului, care de cate ori are ocazia, urca pe munte cu snowmobilul ca sa admire viitoarea statiune cu ochii imaginatiei.

Abia ce au prins de veste, ca localnicii isi vad deja copiii si nepotii directori de hoteluri, receptioneri sau instructori de schi.

Mai sunt insa multe de facut: studiul de fezabilitate, aprobarea planului urbanistic zonal, proiectul pentru infrastructura si, mai ales, gasita finantarea. Iar scepticii mai au un argument: o statiune de lux, cu teren de golf, despre care s-a vorbit anii trecuti, n-a depasit faza de proiect.


 

Tags: turism,

Se schimba stelele hotelurilor. Patronii renoveaza
In luna femeilor, doamnele sunt asteptate la munte cu oferte speciale
Cum poti sa-ti cumperi cele mai ieftine bilete de avion sau vacante
VIDEO PROTVPLUS.RO