Viscri, singurul sat din Romania care se afla pe lista UNESCO

Dată publicare: 06-06-2010 00:00
Dată actualizare: 26-10-2012 17:23


Pentru unii reprezinta o intoarcere in timp, cu casele lui vechi, biserica fortificata si oamenii .. desprinsi parca din povesti. Vorbim despre Viscri, din judetul Brasov, singurul sat din Romania care figureaza pe lista UNESCO.

 


Insusi printul Charles al Marii Britanii si-a cumparat o casa aici si vine in vacanta cateva zile in fiecare an.

Caroline Fernolend, Fundatia Mihai Eminescu: "In '91 sau in '92 cand i-am zis primarului ca o sa facem din Viscri un sat turistic mi-a zis: cine dracu o sa vina acolo in capatul lumii? Si anul trecut am avut peste 11.000 de turisti."

Farmecul locurilor l-a atras chiar si pe mostenitorul coroanei britanice. Printul Charles si-a cumparat o casa aici. Vine in vacanta cateva zile in fiecare an, iar localnicii sunt foarte mandri de vecinul lor cu sange albastru.

La pensiunile din sat, camera costa 45 de lei pe noapte, iar daca doriti sa gustati si bucatele pregatite de femeile locului, mai trebuie sa scoateti din buzunar 55 de lei pentru micul dejun si cina.

Restul programului, cum ar fi turele prin padurile din jur, vizitarea bisericii fortificate sau o plimbare cu caruta sunt gratuite sau se negociaza direct cu localnicii.