Turism 3D. Apare aparatul foto care iti transforma vacantele in... Avatar

Ultima actualizare: 17-10-2012 01:30
Aparat foto

Febra 3D atinge si turismul. O firma de electronice va lansa primul aparat foto 3D, ale carui imagini superbe nu pot fi vizionate decat pe un ecran special.

Noile fotografii in format 3D dau senzatia ca te afli intr-un peisaj superb, ca savurezi o panorama de parca ai fi din nou in vacanta. Daca intinzi mana, aproape ca ii poti atinge pe cei din fotografie. Numai ca asemenea tehnologii nu vor fi ieftine, de luna viitoare cand se pun in vanzare.

Camerele foto compacte NEX-5 si NEX-3 se vor vinde in Marea Britanie cu preturi care incep de la 550 de lire sterline. Aparatele pot fi folosite si ca simple si banale camere foto.

Problema de pret apare insa la receptorul cu care se vizioneaza aceste poze. Televizoarele speciale au preturi care pornesc de la 1.800 si ajung sa depaseasca 2.200 de lire sterline, iar ochelarii speciali ajung si la 100 de lire o pereche.

Specialistii care au inventat aparatele foto cred ca vor avea un succes si mai mare decat filmul Avatar, pentru ca noua tehnologie este si mai captivanta atunci cand iti permite sa te implici in realizarea de imagini 3D. Aparatul functioneaza pe un principiu destul de simplu: face o succesiune rapida de poze in timp ce e rotit asupra unui peisaj. Imaginile sunt apoi combinate si realizeaza o fotografie 3D.

Nu toata lumea se poate bucura insa de 3D. O firma producatoare de televizoare de acest fel a emis si un avertisment: femeile gravide, batranii, copiii si cei bolnavi pot suferi efecte adverse. Printre acestea se numara ameteala, confuzia, tulburari de vedere si dureri de cap.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO