Salina din Turda si apa termala de la Felix, bucuria turistilor, de Paste

05-04-2010 00:00


Ce poate fi mai frumos decat sa zaci la soare, ore intregi, in bazinele cu apa termala, mangaiat de un jacuzzi natural. Asa s-au rasfatat mii de turisti la Baile Felix, de langa Oradea.

La salina Turda vremea n-a fost destul de calda pentru baie, dar turistii au fost fericiti la culme si relaxati, doar cu plimbari cu barca sau, pur si simplu, haladuind prin superbele coridoare subterane.

Bulbucii...de care au profitat insa turistii si localnicii din Baile Felix au fost pe un soare plin si 20 de grade Celsius. Multi au profitat de ei pentru a-si remodela silueta, usor deformata de miel, drob, oua si cozonaci.

La Turda, salina a fost aproape neincapatoare pentru sutele de oameni care au stat la cozi sa ia lifturile ce-i coboara 80 de metri sub pamant. Acolo au dat de bowling si minigolf.

Altii nu s-au oprit aici. Au coborat pana la 120 de metri sub pamant, unde este lacul sarat si unde se pot inchiria barci pentru plimbari.

Doar luni, in salina de la Turda, au fost peste 600 de turisti. Administratorii spun ca daca si maine va fi la fel, vor chema angajati de acasa pentru a face fata numarului mare de vizitatori.

Tags: turism,

VIDEO PROTVPLUS.RO