Paradox romanesc. Desi e criza, au dat 63.000 de euro pentru o vacanta!


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 00:55
Data publicarii: Duminica 26 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Turism

Chit ca se termina un an greu pentru multi, in 2010 numarul celor care au reusit sa plece in excursii scumpe a fost mult mai mare ca in trecut. Sunt cate unii carora nu le-a tremurat mana cand au dat zeci de mii de euro pentru o singura vacanta.

Aproximativ 20.000 de romani au cumparat anul acesta vacante care depasesc 2.500 de euro.


Printre cele mai scumpe se numara circuitul pe coasta de vest a Statelor Unite, pentru care o familie numeroasa cu patru adulti si doi copii a platit 63.000 euro. Dupa ce au stat patru zile in Los Angeles, oamenii au petrecut doua nopti in Las Vegas si apoi inca zece in Hawai.

Oamenii au zburat la clasa intai, au fost cazati in hoteluri de cinci stele si au fost plimbati cu limuzina.

O alta familie cu doi copii a dat 40.000 de euro pentru o excursie in Australia. Culmea este aici luxul nu s-a mai masurat in stelele hotelului, pentru ca turistii au stat la cort si au avut voie sa foloseasca cantitati limitate de apa. Banii insa au fost platiti pentru peisajele superbe.

30 000 de euro a dat si un cuplu care a vrut sa vada lumea. Au plecat din Anglia catre Statele Unite, au trecut prin canalul Panama, au vizitat Japonia, India si s-au intors prin Canalul Suez in Europa. Un traseu de 114 zile, la bordul unei nave de croaziera.

Cu mai multi sau mai putini bani, pe tot parcursul anului peste un milion de romani au vazut strainatatea.
 

Tags: turism,

VIDEO PROTVPLUS.RO