Mult mai bine mai tarziu! Rezervarile early-booking nu sunt asa profitabile

Dată publicare: 30-12-2010 00:00
Dată actualizare: 24-08-2012 01:24


Vacante de vara si cu 40% mai ieftine! Asta promit ne promit cei din agentii, evident daca suntem dispusi sa cumparam pachetul acum.

Insa multi dintre cei care au testat sistemul early-booking in anii strecuti nici nu mai vor sa auda: ofertele cumparate in ultimul moment s-au dovedit mai avantajoase.

Pe Mihaela n-o mai convinge nimeni ca un bilet luat din timp poate fi mai ieftin decat unul cumparat in ultima clipa. Vacanta ei de anul trecut a fost partial ratata.

Si nu este singura care a patit-o. Spre exemplu, o excursie de sapte zile in Palma de Mallorca, achitata in ianuarie 2010, a fost 1.000 de euro, iar aceeasi excursie la acelasi hotel costa in august 700 de euro.

De partea cealalta, agentii insista sa ne convinga ca programul first minute este mai avantajos decat last minute si asta pentru ca risti sa nu mai ai din ce alege.

Potrivit agentilor Creta costa acum aproape 200 de euro la un hotel de trei stele, in regim all inclusive, si cu transportul asigurat. In aceleasi conditii puteti sta la Kusadasi in Turcia, iar pentru sume putin peste 400 de euro aveti la picioare Egiptul.

Cu reduceri sau nu, cea mai cautata destinatie din vara urmatoare va fi cu siguranta Grecia, spun cei care lucreaza in domeniu, si asta pentru ca hotelierii de acolo au acum preturi mai mici ca in 2010. Spre deosebire de turci, care au scumpit vacanta cu 15%.

Tags: turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO