Americanii isi fac statiune rurala in Muntii Bihorului

Ultima actualizare: 04-10-2012 06:53
Incep scolile, insa copiii din Muntii Apuseni raman la munca!

Intr-un sat ascuns intre Muntii Bihorului au venit americanii, iar in curand le vor calca pe urme si alti straini. Localnicii au aflat-o chiar de la ambasadorul Statelor Unite.

Diplomatul a lasat intalnirile oficiale, ca sa vada cu ochii sai ce anume construieste langa mica asezare, o companie de peste ocean.

Pe aproape 200 de hectare se va ridica in curand o statiune cu un blazon tot atat de incarcat cu stele ca drapelul unchiului Sam.

Frumusetea salbatica a Vaii Aleului i-a cucerit pentru totdeauna pe sefii unei corporatii americane. Au aflat de aceste locuri de la un roman care a petrecut o vreme in Statele Unite; acum si-au pus milioanele la bataie, ca sa creeze aici ceva unic in Europa.

"Inca suntem in lucru dar, asa cum planuim, romanii isi vor putea permite sa vina aici. Mai incolo, odata ce oamenii vor pretui viata in natura, viata simpla, acesta fa vi un loc in care sa scapi de presiunile zilnice ale vietii, il vad ca un loc in care oamenii isi vor putea recapata maretia", spune investitorul Donald Lothrop.

Americanii au investit deja 7 milioane de dolari. Cei mai multi s-au dus pe terenurile cumparate de la localnici.

La incheierea lucrarilor, pe Valea Aleului se vor inalta cabane, pastravarii si hoteluri cu piscine ssau terenuri de golf. Din proiect face parte si renovarea scolii din satul Gurani, unde satenii vor invata limba engleza, sa se inteleaga cu turistii care vor veni aici. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO