Containerul pentru dormit in aeroporturi. Are 2 paturi supraetajate, 2 mese, internet si ventilatie

14-08-2011 08:30


Container pentru dormit

Visul oricarui pasager care a petrecut cel putin o noapte intr-un aeroport, intre zboruri, a devenit realitate in Moscova. Acolo a aparut "capsula pentru dormit", un container care contine un pat si o masa, izolat complet de forfota din aerogara.

Are acces la Internet, sistem de ventilatie si obloane care pot fi trase oricand pentru intimitate.

Botezata "capsula pentru dormit", cutia gazduieste doua paturi supraetajate, doua masute si are spatiu suficient pentru bagaje. Desi minimalista, trece cu succes testul in fata unui pasager obosit, nevoit sa astepte o noapte intr-un aeroport.

"Eu si colegul meu obisnuim sa calatorim mult cu avionul si ni s-a intamplat sa dormim pe cate un scaun sau chiar pe jos. Nu voiam sa mergem la hotel pentru ca era prea departe. Asa ca ne-am gandit la asa ceva", povesteste designerul. 

Desigur, ideea celor doi rusi nu e una chiar inovatoare. Insa ei sunt convinsi ca acest model este cel mai potrivit pentru un aeroport. Cutiile pot fi usor amplasate langa poarta de imbarcare si pot fi inchiriate de la o jumatate de ora pana la o noapte intreaga.

Deocamdata, in aeroportul din Moscova exista doar cateva astfel de capsule. Cei doi inventatori sunt insa gata sa impanzeasca locul, daca cererea va fi pe masura asteptarilor lor.

Sursa: Pro TV

Tags: inventii, aeroport,

VIDEO PROTVPLUS.RO