Performanță pentru o elevă din Drobeta Turnu-Severin, la Olimpiada Internațională de Franceză: Competiția a fost acerbă

Dată publicare: 23-10-2017 15:04
Dată actualizare: 29-10-2017 21:20


Olimpici franceza

O elevă de la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin este printre cei opt tineri români care au obținut premii la Olimpiada Internațională de Limba Franceză din acest an, care a avut loc în Armenia.

Maria Bebec, de la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin, a obținut premiul I la proba orală pe echipe, corespunzătoare nivelului B2.

Tânăra în vârstă de 17 ani a mărturisit că subiectele au fost dificile, potrivit Mehedinteanul.ro.

„Lotul României a adus opt premii, în ceea ce mă privește am ocupat locul I la nivelul B2, la proba orală pe echipe, unde am avut de pregătit o dezbatere publică pe tema ecologiei. Competiția a fost acerbă, însă am apreciat faptul că între participanți nu s-a simțit acest lucru, a fost echitate și toți ne-am înțeles foarte bine. Nivelul subiectelor a fost ridicat însă am avut privilegiul, aș putea spune, de a fi pregătiți de profesori excelenți și de a lua parte la stagiul de pregătire de la Alexandria, unde am fost puși în temă cu subiectele. Pentru mine limba franceză reprezintă o pasiune așa că nu aș putea contoriza timpul, totul vine de la sine. Aș vrea să-i mulțumesc doamnei mele profesoare Mihaela Bălu, care mă îndrumă și mă susține necondiționat de aproape opt ani. Pasiunea pentru limba franceză mi-a fost insuflată de mama mea, care vorbește la rândul ei vorbește limba franceză și când eram mică îmi relata fel și fel de întâmplări în limba franceză și ascultam împreună muzică în limba lui Moliere”, a spus eleva de la Colegiul Național Traian.

Opt premii pentru România

La nivelul B1, primul loc i-a revenit Irinei Nicolae Păun. Totodată, la proba scrisă individuală corespunzătoare nivelului B2, Ana Maria Vieru de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești a obținut tot primul loc.

La proba scrisă individuală (nivel B1), Irina-Nicoleta Păun (Colegiul Național „Gheorghe Murgoci” din Brăila) a obținut premiul al III-lea. La proba orală pe echipe (nivel B1), Darius-Constantin Avrigeanu (Școala Centrală din București) a obținut premiul al II-lea și Ioana Adelina Ralea (Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși, județul Vaslui) a obținut premiul al III-lea.

La proba orală pe echipe corespunzătoare nivelului B2, componenții lotului României au reușit să două premii II, prin Andreea Florea (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din București) și Ana-Maria Vieru (Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești, județul Bacău), precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Concursul a reunit elevi cu performanțe la limba franceză din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF): Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO