Un vânător a rămas suspendat într-un copac, cu capul în jos. „Nu era nimeni să-l audă”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Noiembrie 2018 09:43
Categorie: Stiri Diverse

Un vânător din Michigan a rămas suspendat într-un pom şi pompierii s-au mobilizat pentru a-l ajuta. Omul se urcase într-un arbore cu ajutorul unui sistem de căţărare care îi permite să stea comod la înălţime.

Într-o clipă de neatenţie însă, a căzut şi a rămas agăţat cu capul în jos. Norocul lui că nu i-a căzut telefonul şi a putut anunţa autorităţile.

Era dimineaţa când vânătorul a sunat la poliţie şi a povestit că şi-a prins picioarele într-un sistem de căţărare cu scaun. În acele clipe, omul atârna la 15 metri înălţime.

Scott Basar, pompier: „Se afla cam la 800 de metri în interiorul pădurii, ceea ce însemna că accesul era dificil, dar şi că nimeni nu era în jur să îl audă."

Pompierii au apelat la o echipă de alpinişti utilitari.

Greg Payeur, pompier: „Când am ajuns la el, atârna cu capul în jos."

Scott Basar, pompier: „Avea picioarele prinse în sistemul de căţărare cu scaun. Am observat că nu-şi ataşase hamul de siguranţă."

Chiar şi cu ajutorul alpiniştilor, misiunea nu a fost deloc uşoară.

Steve WallGreen, pompier: „Mă uitam şi realizăm că nu am de ce să mă prind. Cum ajung eu la tipul ăsta? Era prins în structura scaunului, aşa că dacă am fi făcut orice mişcare greşită, ar fi căzut."

Un alpinist a reuşit să ajungă la vânător. Apoi, cu nişte sfori, l-a prins şi l-a coborât în siguranţă. În timpul delicatei operaţiuni de salvare, i-a vorbit bărbatului speriat de subiectul lui preferat.

Steve Wallgren, pompier:I-am vorbit de echipa de fotbal Chelsea. Vor juca vineri pe Ford Field."

Pompierii au profitat de ocazie ca să le transmită vânătorilor care folosesc acest sistem de căţărare să-şi ia toate măsurile de precauţie - să le spună apropiaţilor unde merg şi cât stau şi să ţină telefonul la îndemână, în buzunare cu fermoar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ce a descoperit un vânător de comori cu detectorul de metale, într-o pădure din Neamț
Vânător rănit grav după ce ursul pe care l-a împușcat a căzut peste el
Vânător, ucis de un urs polar în Canada. Ce s-a întâmplat cu cadavrul său
VIDEO PROTVPLUS.RO