Un site cu anunțuri matrimoniale, amendat. Ce mesaje promova


Ultimul update: Joi 09 Mai 2019 14:15
Data publicarii: Joi 09 Mai 2019 14:10
Categorie: Stiri Diverse
tanara, femeie

Un om de afaceri din Norvegia care deține și un site de anunțuri matrimoniale a primit o condamnare de 6 luni cu suspendare pentru promovarea prostituției în mediul online.

O instanță din Belgia a decis ca Sigurd Vedal, investitorul din spatele site-ului RichMeetBeautiful, să primească pedeapsa cu suspendare și o amendă de 24.000 de euro, iar compania sa a fost amendată cu suma de 240.000 de euro, scrie BBC.

Site-ul respectiv s-a aflat în centrul unui scandal, în 2017, după ce a început să promoveze anunțuri în care bărbații bogați și în vârstă căutau studente din Belgia pentru a le întreține în schimbul anumitor favoruri.

Mai multe panouri publicitare promovau acest site în apropierea campusului studențesc al Universității din Bruxelles. Pe lângă pozele explicite, reclama promova mesaje ca: “schimbarea stilului de viață” sau “0 rate studențești”.

În timpul procesului, omul de afaceri a declarat că nu l-ar deranja ca fiica sa s-ar înscrie pe site “dacă ea și-ar dori asta și vrea asta pentru a-și găsi un partener perfect”, citează ziarul belgian De Standaard.

Procurorii, în schimb, au decis că scopul acelui site era foarte clar.

“În ciuda cuvintelor atent alese, toți știau despre ce este vorba. Pe site sunt femei aproape dezbrăcate și nu există alt gen de fotografii. Studentele sunt reduse la statutul de obiecte sexuale și puse să se dezbrace pentru bani”.

În urma investigației, site-ul a fost blocat pe teritoriul Belgiei, însă acesta mai poate fi accesat încă în alte state din Europa, Asia și în SUA.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO