Un șerif crede că a găsit „dovada că există viață după moarte”


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 12 Septembrie 2017 08:32
Categorie: Stiri Diverse

O tragedie l-a determinat pe un şerif american să ancheteze un subiect neobişnuit pentru un poliţist: dacă există sau nu viaţă după moarte.

Concluzia lui a fost că există şi că unii oameni chiar pot intra în legătură cu cei plecaţi dintre noi.

Conştient că sunt şi mulţi şarlatani, omul legii are un sfat pentru cei care apelează la clarvăzători - să aibă încredere doar în cei care le pot spune şi informaţii care nu se găsesc pe internet.

Joseph LaCross este şerif în orăşelul american Barrington de opt ani.

În paralel cu munca lui de poliţist, a deschis, acum mult timp, o altfel de anchetă.

"A demarat cercetarile" în 1979, când fratele lui, în vârstă de 20 de ani, s-a sinucis. În căutare de alinare şi răspunsuri a început să caute oameni care susţineau că pot contacta spiritele celor plecați dintre noi. Pe mulţi i-a "mirosit" că sunt şarlatani.

Joseph LaCross, şerif: "Băteau câmpii şi când îi întrebam ceva spuneau: "Stai puţin, să meditez." Fiind poliţist am nevoie de dovezi, de fapte, de indicii, de tot ce mă ajută să construiesc un caz solid."

Abia după două decenii, o femeie a putut să-i dea detalii despre fratele lui pe care nu le mai ştia nimeni.

Joseph LaCross, şerif: "I-am spus: "Maureen, mi-ai spus vârsta, că avea 20 de ani. Mi-ai spus că s-a sinucis, ceea ce e adevărat, dar nu mi-ai spus cum îl chema."

Dar a ştiut şi numele. Şeriful a fost convins de puterile ei şi de-a lungul anilor chiar a trimis la ea alţi oameni care pierduseră pe cineva drag.

Joseph LaCross, şerif: "Am considerat că am dovada că există viaţă după moarte."

Mulţi spun însă că el şi alţii sunt păcăliţi de oameni fără scrupule, care profită de durerea oamenilor. Și le iau chiar şi 450 de dolari pentru o astfel de şedinţă.

Michael Shermer, cofondator al Asociaţiei Scepticilor: "De fapt pun multe întrebări, aruncă multe afirmaţii şi văd ce prinde."

Şi totuşi, cazul şerifului care crede în viaţă de după moarte nu este unic. De pildă, serialul "Mediumul", în care o femeie cu viziuni despre morţi ajută la rezolvarea crimelor, este inspirat dintr-o practică reală.

Tags: serif, viata, moarte,

Fotografia virală după dezastrul uraganului Irma
Fotografia virală a prim-ministrului Australiei, criticată: „Este dizgrațios”
Șeriful care a abandonat visul american pentru a-l trăi pe cel românesc
VIDEO PROTVPLUS.RO