Un bărbat din Brăila a murit după ce s-a împiedicat și a căzut printr-o spărtură din balustrada de protecţie a unui pod

Ultima actualizare: 11-10-2021 15:40
Ambulanță

Un bărbat din Brăila a decedat, după ce s-a împiedicat şi a căzut de pe Podul Apollo printr-o spărtură existentă în balustrada de protecţie.

PNL Brăila acuză că de vină pentru producerea accidentului  este Primăria municipiului Brăila.

"Domnule primar, incompetenţa ucide. Ucide oameni! S-a văzut zilele trecute pe podul Apollo, când un bărbat a murit, pur şi simplu din cauza Primăriei Municipiului Brăila şi a celui care o conduce. Un om şi-a pierdut viaţa după ce s-a împiedicat în gropile uitate pe trotuar şi a căzut în gol, de la aproximativ 7 metri, din cauză că lipsea gardul de protecţie la pod. Cum este posibil aşa ceva, domnule primar? De aceea se numeşte protecţie, să împiedice astfel de accidente. De ce lipsea tocmai aşa ceva? Să vă fie ruşine, domnule Marian Dragomir, că toate reparaţiile şi investiţiile pe care le faceţi în Brăila se concentrează doar în anumite zone de interes ale dumneavoastră, pe principiul 'Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul'. V-aţi lăudat atât de mult că asfaltaţi municipiul Brăila, de parcă aţi descoperit leacul nemuririi politice, evident! Că altceva nu vă interesează", se arată în comunicatul PNL Brăila semnat de consilierul local Laurenţiu Coman.

Potrivit IPJ Brăila, la data de 6 octombrie, Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 48 ani, a căzut de la o înălţime de 7 metri în timp ce se afla pe Podul Apollo. Bărbatul a ajuns cu răni grave la spital, unde a decedat câteva ore mai târziu.

Vineri, 8 octombrie, o echipă de lucru a Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila a montat provizoriu o plasă de protecţie în zona spărturii existente în balustrada de protecţie de pe Podul Apollo.

"Domnule primar Marian Dragomir, nu consider că brăilenii vor fi în siguranţă cu o simplă plasă de protecţie montată provizoriu pe podul Apollo, de către angajaţii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul instituţiei pe care o conduceţi. Plasă ne-aţi tot tras de ani de zile, de când PSD conduce acest oraş. Nu de plasă au nevoie brăilenii, oamenii de rând care sunt cu picioarele pe pământ. Oamenii au nevoie de siguranţă! Aşadar, nu mai inventaţi scuze ridicole legate de ancheta poliţiei şi nici că nu aţi fost notificaţi că în zonă nu exista un gard de protecţie pe Podul Apollo, că deveniţi penibil! A murit un om, domnule primar! De ce amânaţi repararea unei balustrade pe podul Apollo până la anul, când ar fi trebuit să fie deja înlocuită?", a mai spus Laurenţiu Coman.

Liberalii îl îndeamnă pe primarul Brăilei, Marian Dragomir, să iasă din biroul aflat în Palatul Administrativ şi se meargă pe jos prin oraş, pentru a vedea care este starea trotuarelor pe care circulă brăilenii.

"Ieşiţi din Palatul Administrativ şi mergeţi pe jos prin oraş, să vedeţi ce trotuare are o municipalitate PSD-istă. Nici măcar în faţa Colegiului Gh. M. Murgoci nu se poate călca în siguranţă pe trotuar, din cauza gropilor şi a dalelor din beton uitate de ani de zile acolo. Nu mai zic de trotuarele cu stâlpi în mijlocul lor, o altă speţă deosebită pe care n-am s-o dezvolt acum. Dacă nici măcar în zona centrală nu reparaţi, ce pretenţii să mai avem în cartierele mărginaşe, cum este şi Apollo? Domnule primar, nu ignoraţi realitatea! Confruntaţi-o! Siguranţa cetăţenilor ar trebui să fie pe primul loc. Vă spun asta pentru că nu este prima dată când în oraşul Brăila se întâmplă accidente pe stradă din cauza incompetenţei din primărie. Vă amintesc că, în noiembrie anul trecut, un alt brăilean a fost victima ignoranţei din administraţia PSD-istă. O simplă ieşire în Parcul Monument, la alergat, s-a încheiat pentru un brăilean, în canalizare! De ce? Pentru că nu avea capac! Se fură, da, asta o ştim cu toţii de două decenii încoace, dar haideţi să găsim soluţii să nu mai poată fi furate capacele de canalizare", se mai arată în comunicatul PNL Brăila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO