Trei persoane, în stare gravă la spital, după ce au consumat carne de porc mistreț

16-11-2017 18:24


Porc mistret

O familie din Noua Zeelandă a ajuns, în stare gravă, la spital, după ce ar fi mâncat carnea unui porc mistreț.

Shibu Kochummen, soția sa Subi Babu și mama acestuia, Alekutty Daniel, au leșinat, după ce au consumat carnea animalului, au scris prietenii de familie pe Facebook, potrivit BBC News. Starea a doi dintre pacienți este stabilă, dar un al treilea este în stare critică. Pe de altă parte, doi copii, care nu au consumat carne, sunt perfect sănătoși.

Unul dintre prietenii de familie, Joji Varghese, a declarat pentru BBC că medicii așteaptă raportul toxicologic, dar că „natura substanței este necunoscută”.

„Încă analizăm potențialele surse care le-ar fi cauzat îmbolnăvirea”, a spus Richard Vipond, medic la Waikato Healt Board.

Oficiali ai departamentului de sănătate au precizat că nu există indicii că ar fi vorba despre o contaminare în masă și animalele nu prezintă un risc pentru sănătatea publică.

Familia s-a mutat din India în Noua Zeelandă în urmă cu cinci ani. Prietenii spun că Shibu Kochummen este un vânător împătimit, care înainte de incident vânase un porc mistreț, iar familia i-a gătit carnea.

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO