O grupare de hackeri a anunțat ”adevărul despre atacurile de la 11 septembrie”. Ce a urmat

06-01-2019 11:58


atacuri teroriste din 11 septembrie 2001

Un grup de hackeri, cunoscut sub numele de The Dark Overlord, a amenințat că publică mai multe informații în legătură cu atacurile de la 11 septembrie, relatează Vice.

După ce au strâns mii de dolari prin crowdfunding grupul de hackeri a decriptat un set de documente referitoare la numeroase procese în legătură cu atacurile teroriste de la World Trade Center, de pe 11 septembrie 2001.

Vice relata pe 31 decembrie 2018 cum grupul de hackeri Dark Overlord a amenințat că va publica mii de documente “secrete” furate de la firme de asigurare și agenții guvernamentale, care pretind că dezvăluie ”adevărul despre 11 septembrie” dacă nu sunt plătiți.

Inițial au publicat un tease, o adresă către o arhivă criptată a documentelor legate de atacurile de la 11 septembrie, iar acum au dezvăluit o ”cheie de decriptare” cu ajutorul căreia oricine poate citi documentele după descărcare.

“Am mai spus-o și o mai spunem: suntem motivați financiar și voi ați vorbit în limba noastră (bani pe internet, în special Bitcoin)”, a scris  grupul The Dark Overlord într-un mesaj publicat vineri. 

Miercuri Twitter le-a blocat contul, apoi și rețeaua Reddit a făcut la fel.

După ce Twitter a interzis grupului să mai folosească platforma pentru anunțurile lor, acum hackeri publică anunțurile pe platforma Steemit, mult mai greu de utilizat. Aceeași platformă a fost folosită și de Shadow Brokers, un alt grup de hackeri.

Datele furate provin de la o firmă juridică. Documentele conțin corespondență juridică, scrisori din partea unor agenții guvernamentale, iar prin cheia furnizată de hackeri mulți au reușit să descopere ceea ce conțineau fișierele și să profite de pe urma lor.

Până în acest moment, grupul de hackeri a reușit să adune în jur de 11.000 de dolari, însă nu vrea să se oprească aici. “Continuați să ne oferiți monede Bitcoin și vom continua să vă oferim mai multe informații.”, au mai adăugat aceștia în mesaj.

Apelul lor a avut succes printre adepții teoriilor conspiraționiste, interesați în mod special de publicarea informațiilor. Mulți au sperat publicând comentarii pe bloguri si clipuri pe Youtube că documentele promise de hackeri vor dezvălui o conspirație vastă din jurul atacurilor teroriste.

Ceea ce este interesant de urmărit este modul în care aceste grupări de hackeri evoluează în eforturile lor de șantaj. Publică treptat informații, trezind interesul publicului, ajutați de rețele de socializare, platfome și media, pentru a obține bani.

Despre acest grup s-a auzit prima dată în 2016 când a furat date persoanale de la clinici medicale pentru a forța victimele să plătească. De asemenea ei au atacat Netflix și au furat filme nelansate realizate de studiouri cinematografice de la Hollywood.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO