Proprietarul celor 35 de cai găsiți abandonați lângă lacul Zarguzon, identificat și amendat. Ce se va întâmpla cu animalele

26-01-2021 16:36


Proprietarul celor 35 de cai găsiţi abandonaţi pe malul lacului Zarguzon, în apropierea localităţii Techirghiol, a fost identificat şi amendat de polițiști.

Ancheta a pornit de la mai multe imagini postate de iubitorii de animale pe rețelele sociale.

Imaginile au apărut încă de la sfârșitul săptămânii trecute, iar iubitorii de animale susțin că aceste animale erau neîngrijite și păreau maltratate și flămânde.

Polițiști și reprezentanți ai Primăriei din Techirghiol au reacționat și au preluat caii, pe care i-au dus într-un centru specializat.

Între timp, oamenii legii au reușit să-l identifice pe proprietar, pe care l-au și sancționat cu 3.000 de lei pentru nerespectarea Legii protecției animalelor.

În ceea ce privește soarta celor 35 de cai, aceștia vor rămâne sub supravegherea medicilor de la Direcția Sanitar Veterinară.

După 45 de zile de monitorizare, proprietarul cabalinelor le poate revendica, dar le va primi doar după ce va face dovada că le poate asigura condițiile de trai necesare.


VIDEO PROTVPLUS.RO