Papa Francisc, surprins într-o misiune la un magazin de discuri. „A fost o surpriză”

Ultima actualizare: 13-01-2022 08:01
papa francisc
StirilePROTV

Papa Francisc a părăsit pentru scurt timp Vaticanul pentru a vizita un magazin de discuri. Plimbarea Suveranului Pontif trebuia să fie privată însă un reporter care se afla în zonă l-a filmat şi a publicat înregistrarea pe rețelele sociale.

Papa Francisc a stat mai puţin de 10 minute în magazinul de muzică, situat în proximitatea Panteonului. Un purtător de cuvânt de la Vatican a declarat că Suveranul Pontif a făcut această deplasare pentru a binecuvânta încăperea, care a fost renovată recent.

A fost o surpriză. Papa a sosit ieri în jurul orei 19.00. A intrat în magazin și a fost o întâlnire minunată. Și așa cum a promis, a binecuvântat magazinul”, a declarat proprietara magazinului.

Proprietarii magazinului au mai povestit că s-au împrietenit cu Papa Francisc în urmă cu mai mulţi ani. Ca să îi mulțumească pentru gest, la plecare aceștia i-au oferit un disc cu muzică clasică.

De altfel, presa a scris în mai multe rânduri că Papa Francisc apreciază compoziţiile semnate de Beethoven, Mozart şi Bach, precum şi tangoul din ţara lui natală, Argentina.

Papa obișnuia să vină aici înainte să devină Papă. Era un client vechi, de fiecare dată când trecea prin Roma, în drum spre Vatican venea pe aici să cumpere cadouri”, a mai spus proprietarul magazinului.

În imaginile surprinse de reporter se vede că Suveranul Pontif a renunţat de această dată la automobilul său blindat.

Nu este prima astfel de vizită pe care papa Francisc o face. În 2015, la doi ani după ce a fost ales papă, el și-a cumpărat o pereche de ochelari dintr-un magazin din Roma.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO