O șoferiță de 71 de ani a trecut cu mașina peste o altă femeie, la Sighișoara. Norocul fantastic al victimei

Ultima actualizare: 26-09-2021 19:51
calcata parcare

Scene incredibile în Sighișoara! O femeie de 45 de ani a fost prinsă sub roțile unui autoturism în parcarea unui supermarket, după ce o șoferiță de 71 de ani a pierdut, total, controlul mașinii.

Șoferița a pornit, în marșarier, și a târât victima câțiva metri, pe asfalt. În final, s-a oprit în două mașini parcate.

Accidentul ridică, din nou, problema șoferilor seniori care ar trebui să-și facă, periodic, analiza reflexelor și, în general, a capacității de a conduce un vehicul.

Șoferița de 71 de ani încerca să iasă din parcare cu spatele, când a lovit-o pe femeia care tocmai trecea prin dreptul mașinii. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, se vede cum mașina lovește pietonul, apoi se oprește. După câteva secunde, pornește din nou cu spatele până când victima ajunge sub autoturism. Apoi, cu viteză, vehiculul lovește alte două mașini parcate.

Martorii s-au repezit să scoată femeia prinsă sub roți. N-au reușit, așa că au chemat pompierii de la descarcerare.

Dan Petru Daniel, purtător de cuvânt ISU Mureș: "Au intervenit în cel mai scurt timp pentru extragerea victimei de sub autoturism folosind pernele pneumatice, după care au predat echipajului medical."

Emilia Farcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș: "În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost preluat și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specilitate."

Șoferița de 71 de ani le-a declarat polițiștilor că s-a speriat și s-a pierdut cu firea și a reacționat instinctiv. Abia când s-a dat jos din mașină a înțeles ce a făcut.

Acest caz ne aduce în atenție din nou problema șoferilor în vârstă. Președintele asociației victimelor accidentelor de circulație susține că toți cei de peste 70 de ani ar trebui să își facă periodic controale medicale. Și să fie verificați dacă mai pot sau nu să conducă o mașină.

Catalin Codescu, președinte asociația victimelor accidentelor de circulație: "Cel mai important ar fi să se îmbunătățească cadrul legislativ prin responsabilizarea medicului de familie, astfel încât, la controlul anual, conducătorii auto să fie evaluați suplimentar."

Titi Aur, pilot de raliuri: "Mă refer la două feluri de controale: odată controlul medical, care trebuie făcut corect și doi, controlul psihologic. El trebuie să cuprindă și anexa: reflexe, pentru că poți să fii un om normal, sănătos, dar să nu ai reflexe, dacă aceste controale ar fi făcute corect, poți conduce și la 100 de ani."

În cazul de la Sighișoara, victima a avut noroc: a scapăt cu răni ușoare la cap, iar șoferița are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO