O carte a fost returnată unei biblioteci la 52 de ani după ce a fost împrumutată

22-05-2019 23:11


biblioteca

Un cititor "jenat" a returnat o carte la bibliotecă la 52 de ani după ce a fost împrumutată, anexând un cec în valoare de 100 de lire sterline pentru a acoperi amenda, informează Press Association.

Managera bibliotecii din Lowestoft, Jo Wilde, a povestit că a fost extrem de "uimită" atunci când un exemplar al cărţii "The Metaphysical Poets" a sosit prin poştă.

Cartea era însoţită de o scrisoare tipărită, în care cititorul, extrem de stânjenit, explica că volumul rămas nereturnat a fost redescoperit în timpul unei mutări.

Potrivit lui Wilde, în scrisoarea se menţiona că exemplarul a fost împrumutat la sfârşitul anilor '60, în timp ce cititorul locuia alături de părinţi în Lowestoft.

Cartea - pe care fusese pusă o ştampilă indicând că trebuia returnată în 1967 - urmează să se întoarcă în colecţia bibliotecii de unde va putea fi din nou împrumutată.

În pachet se afla şi o doua carte, însă în cazul acesteia nu s-a putut stabili dacă aparţinea bibliotecii din Lowestoft, deoarece aceasta nu avea fişă.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO