Metoda prin care puteți economisi până la 56% din preţul biletelor de avion către destinații europene


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 11 Noiembrie 2018 12:43
Categorie: Stiri Diverse
aeroport

Românii pot economisi până la 56% din preţul biletului de avion rezervând cu 69 de zile înainte de plecarea către destinaţii europene şi aproape 38% dacă îşi rezervă zborul către destinaţii mondiale cu 139 de zile în avans.

Rezervarea făcută în avans nu este singura metodă pentru a economisi bani atunci când călătorii achiziţionează bilete de avion, arată datele celui de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri, remis Agerpres.

În cazul zborurilor din România către destinaţii europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii), conform studiului realizat de motorul de căutare gratuit pentru călătorii momondo.ro. Românii care plănuiesc vacanţe în destinaţii mai îndepărtate pot economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. Costul mediu pentru un bilet de avion în afara Europei achiziţionat vineri este de 576 de euro.

Cei care urmăresc să facă economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, să ia în considerare momentul zilei. Călătora în destinaţii europene la orele după-amiezii (14:00 pm - 18:00 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz (12:00 pm - 14:00 pm), care au un cost mediu de 138 de euro. În cazul destinaţiilor din afara continentului, zborurile de seară (10:00 pm - 4:00 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% faţă de zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

"Momentul în care găseşti cele mai bune oferte de călătorie către o destinaţie pe care îţi doreşti să o vizitezi îţi dă un sentiment de satisfacţie. Totuşi, nu este de mirare că cele mai bune momente pentru a rezerva şi a călători depind de destinaţia finală. De exemplu, pentru zborurile către Roma cu plecare din Bucureşti, călătorii pot economisi aproximativ 36% dacă rezervă biletele de avion cu 60 de zile în avans”, a precizat Mircea Giurcă, reprezentantul motorului de căutare pentru călătorii.

Indiferent dacă este vorba de o escapadă de weekend sau de concediul de vara viitoare, Studiul Anual de Zboruri oferă românilor recomandări cheie pentru a găsi cele mai ieftine zboruri pentru următoarea lor călătorie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Agerpres

Haos pe aeroportul din Cluj Napoca. Motivul pentru care 9 zboruri au fost anulate
VIDEO PROTVPLUS.RO