Mai multe persoane, spitalizate după ce au mâncat tort la o petrecere. Ce substanță conținea


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 11:37
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 11:33
Categorie: Stiri Diverse
tort

Poliţia din provincia canadiană Nova Scotia (est) a demarat o anchetă pentru a afla cum un tort servit la o petrecere şcolară într-o localitate din această provincie ar fi ajuns să conţină canabis, informează AFP.

Royal Canadian Mounted Police (GRC) a precizat că mai mulţi adulţi şi copii s-au simţit rău după ce le-a fost servit "un tort cu melasă suspectat că ar fi conţinut THC" - ingredientul activ din canabis - la o petrecere şcolară din Eskasoni, Nova Scotia.

"Printre persoanele care au ajuns la spital, unele au fost testate pozitiv pentru THC", a adăugat GRC, adăugând că secţia sa locală investighează acest incident petrecut la 31 ianuarie.

Mama unei fetiţe în vârstă de 8 ani a declarat pentru postul CBC că a fost şocată să afle de la medici că fiica ei - care nu se simţea bine - a ingerat THC. Alţi părinţi au avut parte de aceeaşi experienţă neplăcută.

Tortul a fost furnizat de o firmă de catering, iar poliţia investighează în prezent dacă a fost vorba de o greşeală sau de un act intenţionat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru CBC.

Şcoala din Eskasoni i-a invitat pe Facebook pe participanţii la petrecere "afectaţi de acest eveniment regretabil" să consulte un medic dacă este necesar şi să arunce orice mâncare pe care ar fi putut-o aduce acasă, transmite Agerpres.

Consumul de canabis a fost legalizat în Canada în octombrie 2018, dar vârsta minimă pentru obţinerea acestuia este de 18 ani, cu excepţia Quebecului, unde a fost crescută la 21 de ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO