Judecătoare din Iași, hărțuită de o doctoriță geloasă pentru că s-ar fi dat pe Facebook la iubitul ei din SRI

Ultima actualizare: 10-05-2022 09:07
Judecătoare din Iași, hărțuită de o doctoriță geloasă pentru că s-ar fi dat pe Facebook la iubitul ei din SRI
Getty

Telenovelă în Moldova, acolo unde o doctoriță din Botoșani a fost condamnată după ce a hărțuit o judecătoare din Iași pentru că i-ar fi făcut avansuri pe Facebook iubitului ei, un ofițer SRI.

 

O doctoriță din Botoșani a fost condamnată la plata unei amenzi penale de peste 14.000 lei pentru hărțuire, printr-o sentință a Judecătoriei Vaslui. Soluția a fost atacată cu apel, astfel încât telenovela va continua acum la Curtea de Apel Iași, scrie Monitorul de Botoșani.

Scandalul a izbucnit în 2020, după ce medicul stomatolog din Botoșani s-a stabilit în Iași, unde a început o relație cu un ofițer SRI. La un moment dat, prietenii doctoriței au atenționat-o că o judecătoare i-ar da cam multe like-uri pe Facebook iubitului ei, motiv pentru care, geloasă, femeia a început să se intereseze cine îi este ”concurența”.

I-a aflat numele, apoi a început să o caute; mai întâi, pe Facebook, după care pe telefon, declanșând în scurt timp o adevărată campanie de amenințări și hărțuiri la adresa judecătoarei din Iași.

A încercat să intre în judecătorie, dar a fost oprită de jandarmi

Potrivit datelor de la dosar, doctorița i-a trimis judecătoarei de pe un conturi false de Facebook mesaje obscene și amenințări, spunându-i că o va căuta acasă, la tatăl și la sora ei, dacă nu va accepta să stea de vorbă.

În aceeași zi din iunie 2020, doctorița a mers la Judecătoria Iași, unde a încercat să intre pentru a discuta cu judecătoarea, dar nu a fost lăsată de jandarmi.

Câteva zile mai târziu, a sunat-o de mai multe ori pe judecătoare cu număr ascuns, fără a vorbi însă nimic, după care a mers din nou la judecătorie, unde a fost și de această dată împiedicată de jandarmi să intre.

Reținută și trimisă în judecată pentru hărțuirea judecătoarei în numai 2 luni

În cele din urmă, judecătoarea a depus plângere la polișie, iar în iulie 2020 doctorița a fost reținută pentru 24 de ore, iar ulterior plasată sub control judiciar și, după numai două luni de zile, trimisă în judecată pentru hărțuire.

”Toate aceste mesaje, limbajul folosit, faptul că inculpata a luat legătura cu tatăl meu și s-a prezentat la instanță de două ori însoțită, mi-a contactat familia, mi-a produs o stare de temere”, a spus judecătoarea în fața instanței.

În urma procesului de la Judecătoria Vaslui, doctorița a fost condamnată pe 20 aprilie 2022 la plata unei amenzi penale de 14.333 lei și interdicția de a comunica, în orice mod, direct sau indirect cu judecătoarea și de a se apropia de aceasta la mai puțin de 50 metri pe o durată de doi ani.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO