Japonez condamnat la închisoare, după ce a fost prins cu sute de insecte, în aeroport

10-05-2019 10:25

Tarantula

Un japonez a fost condamnat la doi ani de închisoare, în Ecuador, după ce ar fi încercat să scoată din țară 248 de animale nevertebrate, între care insecte și păianjeni.

Un tribunal ecuadorian l-a găsit vinovat de „crimă împotriva resurselor patrimoniului genetic naţional pe cetăţeanul japonez, care a fost arestat în martie pe aeroportul Mariscal Sucre (din Quito) în posesia a 248 de exemplare", notează Ministerul Mediului, conform AFP, informează Agerpres.

Bărbatul, identificat sub numele Hirokazu S., a fost acuzat de „acces neautorizat" la resursele genetice ale Ecuadorului, o infracţiune pasibilă cu până la 5 ani de închisoare în această ţară sud-americană.

Condamnarea include şi o amendă de 3.940 de dolari şi „prezentarea de scuze publice în paginile unui ziar naţional".

Inculpatul dorea să transporte exemplarele, printre care cinci specii în pericol de dispariţie în Ecuador iar unele chiar vii, la Hokkaido.

În momentul arestării bărbatului, poliţia aeroportului internaţional din Quito a descoperit în bagajele sale insecte, precum păianjeni, viespi, albine şi fluturi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO