Greșeala care i-a adus unui fermier un castel vechi de 800 de ani. Voia o pășune


Ultimul update: Luni 01 Iulie 2019 16:31
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2019 16:12
Categorie: Stiri Diverse
Carreg Cennen Castle

Un fermier din Țara Galilor a devenit proprietarul unui castel vechi de 800 de ani, din cauza unei erori birocratice.

Gwylim Morris voia să cumpere o mică pășune, însă a primit mai mult decât se aștepta. Acum, castelul este închiriat pentru nunți și este deschis publicului pentru vizite, scrie Daily Mail.  

Este vorba despre unul dintre cele mai cunoscute castele din Țara Galilor, și anume Carreg Cennen, care se ridică pe coama dealului Carmarthenshire, la doar 200 de metri distanță de ferma familiei Morris. Familia fermierului închiriase terenul de la Lordul Cawdor Pembroke, însă au dorit să devină proprietari și astfel au decis să cumpere mica pășune.

Însă, din cauza unei erori în actele de proprietate, pe lângă pășune le-a revenit și castelul care a fost ridicat în secolul al XIII-lea și distrus în timpul Războiului celor Două Roze. Astfel, familia Morris deține Castelul Carreg Cennen din 1963.

„Imediat ce s-a descoperit greșeala, firma care a mijlocit vânzarea terenului s-a oferit să cumpere castelul de la noi, însă socrul meu a refuzat”, a declarat ginerele norocosului fermier.

Moștenitorii lui Gwilym Morris, proprietarii castelului, au deschis o cafenea, un magazin de suveniruri și au instalat un cort pentru nunți.

“Soacra mea obișnuia să vândă, prin anii 60 – 70, înghețată celor care veneau să viziteze castelul, iar de aici a evoluat și ideea cafenelei”, a mai povestit Bernard Llywellyn, actualul proprietar al monumentului istoric.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Greșeala care i-a adus unui fermier un castel vechi de 800 de ani. Voia o pășune
  • /

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO