Grădinile botanice, oaze de liniște în mijlocul orașelor. Tot mai mulți români le vizitează

Dată publicare: 12-07-2020 19:15
Dată actualizare: 12-07-2020 20:13


În vreme ce unii se bucură de briza mării sau de aerul curat de la munte, alții au căutat liniștea din mijlocul orașelor și s-au răcorit în grădinile botanice, întinse pe hectare întregi.

Aici se respectă cu ușurință distanțarea socială, iar vizitatorii se simt în siguranță.

O oază de linişte şi aer curat se întinde pe 14 hectare, în inima oraşului Cluj-Napoca.

Mihai Pușcaș, directorul grădinii botanice "Alexandru Borza" Cluj-Napoca: "Aici la intrare este mai aglomerat, aşa că avem un sens de intrare, sens de ieşire, lumea trebuie să respecte toate regulile pe care le-am învăţat deja toţi. Distanţarea obligatorie, la doi metri, purtarea măştii când se cumpără biletul."

În condiţii de siguranţă primeşte vizitatori şi Grădina Botanică din Jibou, aflată la 25 de kilometri de Zalău. Intrarea este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Cosmin Sicora, directorul grădinii botanice "Vasile Fati" Jibou: "Pot să facă o variantă mai scurtă sau mai lungă, inclusiv să ajungă până în zona parcului zoo, cu animale. În spaţiile interioare, în sere, acolo este obligatoriu păstrarea măştii de protecţie."

Şi grădina botanică din Craiova, întinsă pe 17 hectare, este plină de vizitatori. Intrarea este liberă.

Specialiştii spun că aceste oaze de verdeaţă sunt o adevărată sursa de oxigen, mai ales atunci când se află în mijlocul oraşelor.

Liliana Jarda, biolog: "Copacii curăță aerul, plantele în general, nu doar copacii, şi atunci vă daţi seama, ce aer curat avem noi aici, spre deosebire de alte zone".

Odată cu începerea sezonului de vară, grădinile botanice din ţară şi-au prelungit programul de funcţionare.


VIDEO PROTVPLUS.RO