Evoluția în timp a jucăriilor. Cum arătau păpușile acum mai bine de 100 de ani

Ultima actualizare: 18-12-2019 20:57

Expozie inedita la Arad, unde au fost expuse jucăriile preferate ale copiilor din perioada comunistă şi până în anii 90. Cel mai vechi exponat datează din anul 1900.

Curioşii pot vizita expoziţia până pe data de 15 ianuarie.

Expoziţia intitulată „De la Moş Gerilă la Moş Crăciun” aduce în atenţia publicului jucări din perioada comunistă şi până în anii 90.

Mai multe fotografii cu jucăriile prezentate la expoziție sunt disponibile în galeria foto.

Figurine, păpuşi din cauciuc, maşinuţe, trenuleţe, roboţi, rachete sau nave spaţiale sunt doar câteva dintre zecile de jucării prezentate. Iar cei mai fascinaţi au fost copiii.

Cristian Dumitru, preşedinte Asociaţia Muzeul Jucăriilor: „Multe jucării sunt neschimbate de sute de ani un ursuleţ există şi în ziua de azi depinde din ce este făcut avem ursuleţi chiar de la 1900."

Deşi nu sunt obişnuiţi cu aceste jucării, puştilor li s-au părut totuşi destul de interesante.

Un loc aparte îl ocupa cel mai mare producător de jucării din România din perioada comunistă dar şi o colecţie de ceasuri pentru copii produse tot la Arad în anii 60.

Bogdan Blaga, director complexul muzeal Arad: „Aceasta expoziţie a fost gândită în primul rând să aducem o idee nou copiilor tinerei noii generaţii de a se juca şi cu astfel de jucării nu de a sta doar pe tableta şi telefon."

Curioşii pot vizita expoziţia până pe 15 ianuarie 2020.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO