Cum vestesc urșii de la grădina zoologică din Târgu Mureş sosirea primăverii

02-02-2021 17:31


Nu vom avea o iarnă prelungită şi în curând vine primăvara, cel puţin asta au anunţat urşii de la grădina zoologică din Târgu Mureş.

Potrivit superstiilor, blănoşii îşi fac curaj şi ies din bârlog, iar dacă nu se sperie de urmbra lor şi au chef de joacă, înseamnă că vemea se încălzeşte în următoarele săptămâni.

Cei 9 urşi de la grădina zoologică din Târgu Mureş au dat de veste că vom avea zile din ce în ce mai calde. Animalele au ieşit din bârlog, şi pe îndelete şi-au făcut siesta în padocul amenajat în pădure. O veche tradiţie spune că dacă pe 2 februarie ursul se retrage în bârlog rapid - înseamnă că vom mai îndura zile geroase.

Dacă anii trecuţi prognoza meteo dată de blănoşii de la zoo era un adevărat specatacol şi pentru vizitatori, anul acesta spectatorii au cam lipsit. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, cei de la zoo nu au mai organizat un eveniment special.

Pentru a fi siguri că putem trece la haine de primăvară, mai rămâne că previziunile urşilor de la grădina zoologică să fie confirmate şi de meteorologi.

Tags: vreme, zoo,


VIDEO PROTVPLUS.RO