Cinci migranți, reținuți în timp ce încercau să treacă granița spre Ungaria pe jos

Ultima actualizare: 22-12-2019 13:48
politia de frontiera
Politia de Frontiera Romana

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare şi Sectorului PF Sânnicolau Mare au depistat cinci cetăţeni din Irak şi Tunisia care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au desfăşurat sâmbătă seara o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, ocazie cu care au depistat, în localitatea Oar, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu statul vecin, conform unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră

Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, în vârstă de 20, respectiv 31 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Cei doi au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa pentru a-şi găsi locuri de muncă.

Duminică dimineaţa, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş au observat, în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Cenad, trei persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Ungaria. Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 33 si 63 de ani.

Cei trei bărbaţi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun, a menţionat PF.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO