FOTO. Cei mai frumoși brazi de Crăciun din Europa în 2023. Craiova și Brașov sunt în top

Targ de Craciun Craiova
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Craiova

Brazii de Crăciun sunt principalele atracții atât pentru turiști, cât și pentru localnici în orașele europene și nu numai.

Pomul de Crăciun simbolizează sărbătorile de iarnă și cel mai adesea ei se află în mijlocul târgurilor de Crăciun, o tradiție fermecătoare, ce atrage o mulțime de turiști cu căsuțele care au de oferit o varietate mare de dulciuri, băuturi, mâncăruri și obiecte artizanale ori decorațiuni. Iată o selecție a celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa.

Cei mai frumoși brazi de Crăciun din Europa în 2023

Fie că ai decis să sărbătorești Crăciunul în Germania, Franța, Austria, Marea Britanie, Belgia, Polonia, Elveția, Spania, România, Italia sau oriunde altundeva în Europa, fiecare oraș are propriul târg de Crăciun și cea mai mare atracție pentru toate vârstele: bradul de Crăciun. Unii sunt minimaliști, avangardiști, alții dimpotrivă, rămân clasici și sunt decorați tradițional, impresionând prin înălțimea și bogăția lor.

Craiova - România

Orașul din țara noastră este menționat de europeanbestdestinations ca fiind cel care are cel mai frumos brad de Crăciun. Orașul a devenit în câțiva ani una dintre destinațiile de Crăciun preferate de călători, ar anul acesta gazda celui mai frumos brad de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Craiova are ateliere creative pentru copii, atracții, concerte, un patinoar clasat printre cele mai frumoase patinoare de Crăciun din Europa și sute de mii de luminițe de Crăciun, așa că nu e de mirare că orașul este una dintre cele mai în vogă destinații de Crăciun în această iarnă.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Puține orașe din Europa au muncit atât de mult pentru a face din evenimentul lor de Crăciun un moment de magie pură pentru oamenii de toate vârstele. Craiova devine capitala Crăciunului din România și una dintre cele mai bune destinații de Crăciun din Europa, scrie site-ul.

Londra - Marea Britanie

Londra este „regina" Crăciunului. Londra este alături de Strasbourg, Viena, Budapesta, o destinație obligatorie pentru o escapadă de Crăciun. Unii oameni cred că cel mai frumos brad de Crăciun din Londra este în Trafalgar Square, alții îl adoră pe cel din Covent Garden sau din piața Leadenhall. Cel mai bun mod de a afla este să vezi cu ochii tăi și să experimentezi singur cei 15 pomi de Crăciun din Londra.

Din punct de vedere istoric, bradul de Crăciun din Trafalgar este cel mai înalt din Marea Britanie. Din 1947, acesta a fost oferit orașului Londra de către Norvegia, însă cel mai incredibil decor de Crăciun poate fi văzut la "The Churchill Arms Pub & Restaurant" din cartierul Kensington.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Viena - Austria

Din ce în ce mai mulți turiști vin și descoperă Viena de Crăciun în fiecare an. În Viena există mai mult decât un târg de Crăciun: sunt zeci de piețe cu lumini strălucitoare peste tot pe străzi; iar bradul gigantic de Crăciun este principala atracție.

Varșovia - Polonia

Nu rezista tentației de a admira farmecul irezistibil al pieței de Crăciun din Varșovia în luna decembrie și descoperă una dintre cele mai frumoase destinații din Europa. Situată la vest de centrul vechi, Târgul de Crăciun din Varșovia este o încântare pentru iubitorii de tradiții, iluminări și meșteșuguri.

Bradul este și el impresionant, așa că poți să îți faci o mulțime de fotografii lângă el.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Zagreb - Croația

Piața de Crăciun Advent Zagreb Christmas Market te duce înapoi în copilărie. Luminile calde dau un sentiment de bun venit. Colindele grațioase de Crăciun se aud pe străzi, ceea ce face atmosfera și mai magică.

În ultimii cinci ani, Advent Zagreb a devenit o destinație pentru vizitatorii din Croația și din întreaga lume, datorită atmosferei de neegalat, ofertei largi și a ospitalității localnicilor care folosesc această perioadă magică a anului pentru a-și prezenta orașul în toată splendoarea.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că, timp de trei ani la rând, a primit premiul pentru cea mai bună piață de Crăciun din Europa. Are și unul dintre cei mai frumoși brazi din Europa, așa că dacă vrei să vizitezi acest oraș, asigură-te că o faci iarna.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Edinburgh - Scoția

Sărbătorile de Crăciun din Edinburgh sunt de renume Mondial și răspândesc veselia festivă în capitala scoțiană între 24 noiembrie 2023 și 3 ianuarie 2024. Uimitoarea piață de Crăciun din East Princes Street Gardens oferă bunătăți pentru toți.

Santa Land se întoarce în East Princes Street Gardens cu atracții pentru ca oamenii de toate vârstele oameni de toate vârstele să se bucure. Bradul de Crăciun atrage toți vizitatorii și nu e de mirare de ce.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Budapesta - Ungaria

Orașul Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa de Crăciun, iar în 2023 are cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. În fiecare an, orașul investește în decorarea celor mai frumoase monumente, a celor mai frumoase artere, dar și a tramvaielor și a locurilor publice. Budapesta este cu adevărat magică de Crăciun.

Magnificul brad de Crăciun din fața Parlamentului Ungariei este un punct de plecare perfect pentru a te plimba prin Budapesta și a te minuna de frumusețea decorațiunilor și a luminițelor din capitala Ungariei.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Praga - Republica Cehă

Praga este romantică și atât de plăcută în timpul sezonului rece. Te poți bucura de concertele în aer liber, de piața de Crăciun din Praga și poți face o fotografie în fața magnificului brad de Crăciun, foarte aproape de Catedrală.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Bruxelles - Belgia

Bruxelles are una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa și, cu siguranță, cea mai frumoasă piață de Crăciun din Belgia. De Crăciun, întregul oraș este decorat cu lumini strălucitoare și întâmpină vizitatori din întreaga lume.

Bradul este amplasat într-unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș, Grand Place.

Strasbourg - Franța

Strasbourg este capitala Crăciunului. Este o destinație perfectă pentru a sărbători Crăciunul.

Sosirea bradului de Crăciun din Strasbourg este cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente ale anului și marchează lansarea pieței de Crăciun. Este unul dintre cei mai mari pomi de Crăciun din Europa și unul dintre cei mai frumoși.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Basel - Elveția

Basel are o tradiție adânc înrădăcinată ca fiind cel mai frumos și cel mai mare oraș de Crăciun din Elveția și merită o vizită în fiecare an. Nu doar orașul vechi bine conservat radiază în lumina caldă de Crăciun, ci și magazinele și fațadele multor clădiri strălucesc.

În Münsterplatz se află un brad de Crăciun magnific, cu ornamente realizate de cunoscutul decorator Johann Wanner.

Innsbruck - Austria

Piața de Crăciun din Innsbruck, numită "Altstadt Christmas Market", este una dintre cele mai romantice piețe de Crăciun din Europa. Este un paradis pentru cei mici și pentru cei mari care se adună în mijlocul Innbruck Marktplatz, în jurul magnificului brad de Crăciun din piața principală din Innsbruck.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Berlin - Germania

Pomii de Crăciun din locuri emblematice precum Reichstag sau Poarta Brandburg sunt fascinanți, dar probabil că cel mai frumos se află pe Potsdamer Platz, împreună cu o piață de Crăciun magnifică și un patinoar.

Porecla acestei frumoase piețe de Crăciun este "Lumea de iarnă”.

Lisabona - Portugalia

Ai chef de un Crăciun sub soare într-una dintre singurele capitale europene cu fața la ocean?

Considerat cel mai înalt brad de Crăciun din Europa (Guiness World Records), acest brad este, de asemenea, un brad de Crăciun ecologic realizat din LED-uri; este în întregime artificial și reutilizat în fiecare an.

Are o înălțime de 76 de metri și poate fi văzut de la mare distanță, chiar și de pe Cristo Rei, unul dintre celelalte simboluri emblematice ale Lisabonei.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Frankfurt - Germania

Germania este o țară europeană pe care trebuie neapărat să o vizitezi dacă ești dornic de o atmosferă minunată de Crăciun. Tradiția piețelor de Crăciun s-a născut în Germania. Bradul tradițional de Crăciun din Frankfurt, în piața Römerberg din centrul istoric al orașului, este incredibil.

Tallinn - Estonia

Zăpada este garantată de Crăciun în Estonia. Piața de Crăciun din Tallin este una dintre cele mai renumite piețe de Crăciun din regiune. Cel mai faimos brad de Crăciun din Estonia, înconjurat de mici colibe de zăpadă care vând mâncare, băuturi și obiecte de artizanat, este o atracție în sine.

Cei mai frumosi brazi de craciun

Brașov - România

Brașovul este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Are târgul de Crăciun din Brașov este unul dintre cele mai frumoase, iar atracția principală este bradul de Crăciun în piața Sfatului. Toată lumea îl adoră și nu e greu de înțeles de ce.

Paris - Franța

Parisul este o destinație obligatorie pentru iubitorii Crăciunului. La fel ca în Londra, atmosfera în perioada Crăciunului este superbă pe străzile Parisului. În fiecare an, magazinele de toate felurile rivalizează în a oferi cele mai frumoase decorațiuni și cele mai frumoase vitrine. Mergi să vezi Galeriile Lafayette și minunatul lor brad de Crăciun.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane
Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane

Numărul locuinţelor vacante din Japonia a atins în 2023 o nouă cifră record de 9 milioane, cu 510.000 mai multe comparativ cu sondajul precedent din 2018, pe fondul creşterii deceselor în rândul proprietarilor vârstnici singuri. 

Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”
Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”

Violonistul Alexandru Tomescu a primit aplauze la poalele Everestului. Pornit în expediție, a vrut să încânte oamenii cu talentul lui în acordurile lui Ciprian Porumbescu și Bach.  

Românii se pregătesc să petreacă de 1 Mai. Trenurile și microbuzele spre mare sunt pline. „Ne lăsăm duși de val”
Românii se pregătesc să petreacă de 1 Mai. Trenurile și microbuzele spre mare sunt pline. „Ne lăsăm duși de val”

A fost agitație în Gara de Nord din Capitală. Trenurile au fost pline de tineri pregătiți să înceapă sezonul petrecerilor la malul mării.  

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.