Câinele care a stat timp de 10 ani numai lângă mormântului stăpânului a murit


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 22 Februarie 2018 22:46
Categorie: Stiri Diverse
Capitan

Un câine i-a rămas loial stăpânului său, chiar dacă acesta s-a stins din viață în urmă cu mai bine de deceniu.

Capitan este câinele loial care refuză să părăsească mormântul stăpânului său și care este admirat de zecile de persoane care ajung în cimitirul din Villa Carlos Paz, un oraș argentinian din Cordoba, scrie The Sun.

Stăpânul câinelui, Miquel Guzman, s-a stins din viață în anul 2006. După moartea acestuia, câinele a fost de negăsit câteva luni.

În cele din urmă, cineva a surprins patrupedul în timp ce se afla la mormântul stăpânului. Familia îndoliată este uimită de modul în care Capitan a reușit să găsească cripta.

„A venit într-o zi și a cotrobăit în tot cimitirul până a găsit mormântul stăpânului său. Uneori este văzut dând târcoale prin cimitir, însă întotdeauna se întoarce grăbit. În fiecare zi, la ora 6 fix, vine la mormânt și rămâne peste noapte”, a mărturisit directorul cimitirului.

Toată lumea este emoționată de povestea lui Capitan, care suferă de o afecțiune gravă la rinichi. „L-am putea duce la veterinar și să moară în timpul operației, dar preferăm să-l lăsăm să meargă la mormânt și să-și petreacă liniștit ultimele zile din viață”, a declarat veterinarul care l-a tratat în urmă cu patru ani.

Capitan a fost cumpărat de Guzman în anul 2015, cu ocazia aniversării vârstei de 13 ani  a fiului său, iar relația dintre cei doi a fost una extrem de puternică.

Familia povestește că atunci când s-au întors de la înmormântare, câinele dispăruse și nu și explică cum a găsit mormântul. Pentru devotamentul său, reprezentanții unei fundații de protecție a animalelor iau în considerare varianta ca după moartea patrupedului, acesta să fie îngropat alături de stăpân.

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO