Cadouri de Valentine's Day inspirate de epidemia de coronavirus

Dată publicare: 14-02-2020 20:12
Dată actualizare: 14-02-2020 20:12


În ajun de Ziua Îndrăgostiților a fost forfotă, nu doar în florarii, ci și în magazinele de bijuterii ori de parfumuri.

Americanii nu s-au zgârcit când au ales cadouri pentru parteneri. Totuși, în unele țări asiatice, teama de coronavirus a făcut ca buchetele să fie accesorizate cu măști de protecție sau cu sticluțe cu dezinfectant.

În Statele Unite, Sfântul Valentin este sărbătorit cu fast și cheltuieli pe măsură. Experții anticipau că în acest an bugetul mediu va crește de la 160 la 200 de dolari. Însă, în Beverly Hills, parfumurile s-au vândut și cu șapte sute de dolari.

Charles Godart, purtător de cuvânt Stefano Ricci: „Multă lume de toate felurile e interesată de diversele parfumuri pe care le oferim. Avem și o gamă vastă de lumânări care pot fi un cadou plăcut, toate cu suport din porțelan și sunt gravate cu aur de 14 carate.”

Căutate au fost și puloverele din cașmir cu opt sute de dolari bucata sau cutiile pentru bijuterii cu cristale Swarowski.

În alte părți ale lumii se simte, însă, teama generată de epidemia provocată de noul coronavirus. În Filipine, o florăreasă a scos la vânzare un buchet aparte.

Mary Jane Villegas, patron florărie: „Din cauza răspândirii virusului am adăugat o mască, un dezinfectant, pastă de dinți și săpun de Sfântul Valentin. E ceva unic în locul cadourilor obișnuite, cum ar fi ciocolată.”

În cu totul alt registru, câteva activiste Femen au profitat de faptul că iubirea este celebrată pe toate meridianele ca să vorbească altfel despre cupluri. S-au legat cu lanțuri de cunoscutul Pod al Artelor de pe Sena ca să atragă atenția asupra violenței în familie.

Activistă: „Am venit aici să arătăm adevărata față a iubirii patriarhale, care e invocată adesea pentru a justifica violența și chiar crima.”

O problemă care pare să fi ocolit cele 30 de cupluri din New Jersey, căsătorite de cel puțin 50 de ani, care și-au înnoit jurămintele de Ziua Îndrăgostiților.

În schimb, UN bărbat din Kansas n-a avut norocul să-și găsească perechea până la 47 de ani. După ce a încercat fără succes aplicațiile de dating, s-a gândit să ofere 25.000 de dolari oricui îl va ajuta să-și gaseasac o iubită pe teremen lung.

Până acum, 60% dintre cei care l-au contactat au fost femei care s-au propus pe ele-însele drept partenere. Jeff le va lua în considerare, dar nu și pentru răsplata în bani. Și, dacă o va găsi pe femeia visurilor, Jeff va fi atât de fericit încât va dona alți 25.000 de dolari unui adăpost pentru câini

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO