Boss, câinele mastiff din Târgu Mureș care a câștigat 360 de premii internaționale. Are propriul lui șofer

Dată publicare: 14-03-2021 19:52
Dată actualizare: 14-03-2021 20:01


La patru ani, Boss cântărește 90 de kilograme și este un star.

 

A urcat de aproape 120 de ori pe podium și a câștigat 360 de premii la concursuri de frumusețe, pentru că este cel mai frumos câine din rasa lui, un mastiff tibetan impresionant, din Sângeorgiu de Mureș.


El este Boss Phantom, un mastiff tibetan a cărui mamă este originară chiar din Tibet. O fire calmă, dar cu o statură impozantă, câinele are toate atributele rasei sale, care este și una dintre cele mai vechi din lume. Este echilibrat, sociabil, iar la nevoie își apără teritoriul cu hotărâre. Totuși, cel mai mult se pricepe să... fie frumos.

Tudor Sălăgean, proprietar: „Am făcut cunoștință într-o noapte la ora trei când s-a născut, eram lângă mama lui, era singurul mascul. M-am îndrăgostit. Într-adevăr e unul dintre cele mai scumpe rase din lume şi a fost destul de greu financiar.”

Pentru că nu este un câine obișnuit, ci o vedetă, stăpânul îi asigură tot confortul necesar unui VIP. Are inclusiv șofer şi dresor.

Tibi Szanto, şofer: „Am făcut mii de kilometri în 15 ţări, are maşină cu care doar el umblă, are toate condițiile”

Plet Istvan, dresor: „Antrenamentele am început la nivel de grădiniţă, exerciţii de disciplină, cam de două-trei ori de săptămână, înainte de mondiale veneam zilnic, exerciţii fizice, pregătire pentru ring.”

Momentan, Boss este în concediu. S-a întors recent de la un concurs din Macedonia unde și-a pus cu botul pe labe concurența: a câștigat toate premiile.

Acasă, stăpânul i-a amenajat lui Boss o cameră specială, unde are adunate toate premiile sale.

„Nu am visat niciodată să ajung în cartea recordurilor sau un mastiff născut în Târgu Mureş să ajungă cu 360 de titluri nici o înfrângere”, spune stăpânul acestuia.

Câinele are și o familie numeroasă, cu 29 de frați și pui, care urmează să ajungă în curând la stăpânii lor.


VIDEO PROTVPLUS.RO