Artiștii au revenit în Pădurea Colorată din Gorj pentru a planta copaci

Dată publicare: 15-03-2021 08:01
Dată actualizare: 15-03-2021 09:31


Artiștii au revenit în Pădurea Colorată din județul Gorj, dar nu pentru a mai vopsi vreun arbore, ci pentru a planta unii mai mici.

Numărul mare de turiști din ultimii ani a făcut ca în zonă să nu mai răsară nici un puiet și, din această cauză, pădurea ar putea să dispară în timp.

Pădurea Colorată din județul Gorj este des vizitată de turiștii curioși să vadă arborii cu diverse nuanțe. Artiștii care au dat viață proiectului și-au dat seama că pădurea riscă să moară și au venit cu un plan. I-au ajutat și angajații Direcției silvice Gorj.

Vasile Fuiorea – președinte Uniunea Artiștilor Plastici Gorj: „Fiecare artist încearcă să planteze în Pădurea Colorată un copăcel, însoțit de un semn al exercițiului nostru estetic, artistic, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă că pădurea trebuie să își continue existența pentru că ea ne dă viață.”

Armand Landh – artist plastic: „Cred că nu doar artiștii, ci fiecare locuitor al României ar trebui să facă lucrul acesta”

Și copiii au dat o mână de ajutor.

Mihai Topescu, creatorul Pădurii Colorate, le-a transmis turiștilor un mesaj.

Mihai Topescu, artist, creatorul Pădurii Colorate: „Să nu mai rupă, să nu mai distrugă. – se întâmplă și lucrurile astea – normal, suntem oameni.”

Proiectul, început anul trecut, este un simbol al luptei împotriva defrişărilor ilegale.


VIDEO PROTVPLUS.RO