Arome și tradiții turcești, la festivalul din Iași. Parcul Expoziției din zonă s-a umplut de vizitatori
Un festival plin de culoare aduce în acest weekend la Iași o bucată din cultura turcă. Muzica tradițională și aromele inconfundabile din această țară nu lipsesc.
Parcul Expoziției din Iași s-a umplut vineri seară de curioși și gurmanzi deopotrivă.
Unii vizitatori au încercat preparatele din carne precum tantuni.
Comerciant: „Sunt două feluri de carne, este vorba de carne de pui, mai dietetică, și carne de vită și, la dorința clientului, putem să facem mai picant sau deloc picant. În carne se adaugă și niște condimente și diferite legume.”
Vedeta festivalului este de departe kunefe cu fistic-un desert făcut pe plita încinsă.
Bucătar: „Brânză dulce cu fistic, cu unt, cu sirop, foarte gustos, special din Mesopotamia. Cel mai bun și cel mai gustos desert din lume!”
La mare căutare sunt și celebrele baclavale.
Comerciantă: „Produsele vin din Turcia și le pregătim aici.”
Fată: „Baclavalele, kebabul lor, nu le găsești peste tot, nu le găsești oricând. Mai diversificăm și noi și putem să gustăm și din alte zone mâncare.”
Festivalul cu arome din Turcia se încheie duminică seară. Intrarea este liberă.