Arafat reacționează după ce Șoșoacă a fost amendată de CNCD pentru discriminare la adresa sa

Ultima actualizare: 13-01-2022 14:16
Raed Arafat
Agerpres

Șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a comentat, joi, faptul că senatorul Diana Șoșoacă a fost amendat cu 5.000 de lei pentru afirmaţii discriminatorii la adresa sa.

Șeful DSU a început mesajul de pe Facebook cu un citat din James Baldwin: "Nu tot ceea ce este infruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este infruntat."

“Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie infruntate și învinse înainte că ele să devină o parte din 'normalitatea' în care trăim. Astfel de afirmații, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a socolului 21. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia și îndemnul la ură, astfel încât este obligația noastră să reacționăm de îndată dacă nu vrem că istoria să se repete!”, a punctat el.

Amintim că, miercuri, colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis amendarea contravenţională a senatoarei Diana Şoşoacă pentru afirmaţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat. În plus, Mihail Neamţu să fie sancţionat cu avertisment contravenţional, tot pentru afirmaţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO